Thursday, July 1, 2010

Babai Hero ku.....

semalam dapat tau hero korea kesayang ramai telah mati akibat bunuh diri... di bawah nie ada petikan dari berita harian..

SEOUL: Pelakon dan penyanyi popular Korea Selatan ditemui mati hari ini, dipercayai membunuh diri, menurut polis dan laporan media.

Agensi berita Yonhap melaporkan Park Yong-ha, 33, menggantung diri di kediamannya di Seoul. Seorang pegawai Seoul Metropolitan Police Agency memberitahu The Associated Press, Park ditemui tergantung dengan wayar pengecas bateri telefon bimbitnya. Namun, polis masih menyiasat punca sebenar kematian beliau.

Park mula menampilkan diri pada akhir 1990-an dan pada 2002 membintangi drama bersiri "Winter Sonata" yang diikuti ramai penonton di Jepun dan Asia Tenggara.

Beliau mengadakan beberapa konsert di Jepun dan seorang daripada peminatnya ialah bekas Wanita Pertama, Akie Abe. - AP




*edt salah faham hehe...ampunkan saya penunggu gua.. =p

utk sapa2 yg tak kenal meh kita ngk gbr kat bwh utk refresh semula ingatan anda... citer winter sonata nie ponx saya tak berapa nak ingat sesangt jln ceritanye...nak ngk semulalah..















~~end~~


2 comments:

shiori_LA said...

salam
gambar2 kat atas nih yg betul gambar park yong ha cuma yang no.2 je..jangan silap park yong ha jadik 2nd hero je....yang first hero tu bae yong jun...gambar2 kat atas banyak gambar bae yong jun...maaf sekadar teguran

mieoney said...

yer tima kasih kerana memberitahu...sbb mukanye masa muda kan cam lebay kurang jerkan ngan joon sang tu...

* so kena edit lah nie supaya org tak kompius kan...hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie