Tuesday, March 20, 2012

Hilang Cincin Jugak...

hari tu cik fiza skrg saya plak yg hilang cincin tunang...yer cincin tunang kesayang saya juga telah hilang...bila ckp ngan mydear

saya: abg ada nmpk tak cincin ayg?
mydear: tulah letak sepah2....nah nie ha...

sekali tgk brooch daaa...cara ckp konfident jer yg cincin tu dia yg jmpa sbb saya letak sepah2...tp mmg rutin saya klu cincin dan jam bila blk rumah dan bukak akan letak bersama kat 3 spot jer...atr 3 tmpt tu jerlah saya letak...takder plak saya letak merata2...yg saya sepah2kan brooch yg 3 RM5....smpi skrg saya tak phm mydear nie tak bley bezakan ker brooch ngan cincin... mode: toing, toing

saya bengang sbnrnye sbb bila barang ilang kenalah kita ditenangkan bkn kita disalahkan...dlm kes saya saya disalahkan...mmg hanginlah saya...sbb apa saya ada dua cincin satu cincin kawen and satu lai cincin tunang...saya tau mmg kat situ lah tmptnye saya letak dua2 cincin tu sbb yg tinggal cincin kawen jer cincin tunang dah ilek dah...so bajet jatuh tp cari2 tak jmpa plak...

bajet lai satu mydear amik nak pi buat ukur nak beli cincin lain...sbb tu lah dia wat2 marah cincin ilang...bajet jerlah...mana tau dapat cincin baru blink2 mcm kat bwh nie... mode: berangan




yerlah dulu masa nak kawen mana mampu ponx beli cincin mcm nie beli jer ikut kemampuan...so haraplah dpt cincin batu segedebuk cam nie...kompom tido mlm ponx senyum smpi telinga...hehe tak yah diamond yg carat2, diamond biasa2 ponx takper janji cantik cam nie...huhu

tp angan2 jerlah sbb smlm masa godek2 kertas dekat almari make-up terkeluar lah cincin tu dari tempat persembunyiannya....berangan smpi ke bintang katanya...takperlah tak perlu bayar ponx klu berangan... mode: sentap

tp kan2, tpkan cik fiza ari tu dia jmpa cincin dia and dia ponx peknen...adakah saya ponx akan begitu????? :) ponx nan ado angan2 jer lebay sbb skrg saya sedang bersama cik P....hehe dah tu jer nak citer kebetulan ilang cincin tunang sama cm cik fiza...tu jerlah ponx...huhu

tpkan, tpkan (tapi lagi) klu saya peknen dan bersalin nnti agak2 mydear bg tak cincin berlian segedebuk mcm tu...sbb masa eman dulu dia bg gelang emas besor jam tangan...mode : berangan lebay...huhu :p

4 comments:

Ermayum said...

memang best dapat cincin gini :) nasib jumpa sentimental value tu

With Julia said...

sis mana tau ada rezeki lain nak sampai x lama lagi tuh...tuh that speacial ring nyorok sebentar...sis doa tau insyaAllah Allah akan bg petunjuk dimana cincin tuh berada...:)gud luck

purple_lav said...

eh hilang jugak ke? jeng jeng jeng hahahahaha

tapi nsb baik ko nye hilang kejap je. aku hari tu sampai dh give up nak cari, x jumpa-jumpa. yelah mana nak jumpa klu ada dalam kasut kan hehehe..

eh ko ni....alangkah baiknye klu kita sama2 bersalin macm hari tu hahahaha....jom laaa buat2 tersama peknen jugak ngn aku hehehe

(fuh fuh....lps hbs period ni. next month dh tak period sbb cik mimie dh peknen. hembus kt perut ko hahahahahah)

mieoney said...

ermayum : klu berkat dan niat pembelian ikhlas insyallah jmpa juga semula.. :)

jujue : jmpa sudah cincin itew...hehe

cik fiza : aku aminkan jerlah ek...tp smngt ko ek2 nak bersalin sama2 ngan aku...hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie