Monday, March 5, 2012

Rainbow, Rainbow di Hati aka Pelangi di Hati...


ayat tak menahan kan...padahal nak citer psl kek rainbow aka kek pelangi atau bahasa kek dia rainbow italian cake...hehe nmpk sgt tempting...rasa kenalah rasa sdri baru lah korg sdri bley judge...kang klu saya ckp sedap tp korang rasa tak sedap, atau klu saya rasa tak sedap tp korg suka and ckp sedap...tp tgk warna mmg menyelerekan...klu tgk gbr nie tak brp cantik sgt tak smpt snap guna kamera serta dlm angle yg cantik dah kena kaco...atrnye spt dibawah...


*




*




*









see the tangan yg montok dan gebu nie...hehe eman lah sapa lai...tak sabar2 saya nak snap dia nak terkam dah...bila saya letak jer kamera ayat dia smbil amik sudu adalah 'dah'...sekali dia suap dlm mulut dia kuarkan blk...suspen dah saya tak sedap ker...rupa2nye kek nie dia ada rasa yg kuat...setiap slice adalah perisa berbeza...rasa masam lemon, blueberry kot and setiap lapisan adalah berbeza...

pendapat saya klu setiap slice adalah berbeza rasa bley mengacau bilaukan deria rasa...sbb kita tak mkn 1 slice per 1 slice kan...lai satu dia punye krim layer tu ponx nipis jer, patut kena letak tebal sket...klu tak silap dia ckp layer tu cream cheese tp takder plak saya rasa...mydear suka tekstur cake nie sbb dia kata moist...saya oke jer...klu nak cuba bley try beli kat bangi...kedai blkg manjaku kedai dia nama apa tah lupa plak, tp signboard kaler oren selang satu kedai dari kedai mamak tu...

note: dlm waktu terdekat nak cuba bake rainbow cake nie..sbb tu pi buat food testing dulu...hehe :p

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie