Monday, March 19, 2012

Perlis Trip ~ Summary....

bila dah lama tak menulis dalm blog nak start blk tu jadi kekok jer...asik sign in, sign out, sign in, sign out tapi satu patah perkataan ponx tak tulis...so sbg permulaan sblm naik sheikh menulis saya citer sket2 lah pasal trip ke Perlis...

kitaorg bertolak dari bangi 12hb tu...tp pagi tu saya g keja dulu sbb ada pembukaan Parlimen and saya bertugas so pegi jugaklah...sbb planing ke perlis nie last minute so saya tak tolak lah mana2 tanggungjwb...bos ponx bg green light lepas jer abis event saya blk...lebay kurang kul 2.30 bertolak kuar rumah amik eman kat umah bbysitter terus pegi...

hari tu spjg jln mmg hujan jer...cuaca ponx suram muram...sama muram mcm eman sbbnye masa otw pegi tu mmg excited menegur sana sini...last2 dah masuk tol jln duta tu dia diam jer...lama2 merengek2 plak pastu dah smpi rawang dia ckp muntah, muntah....terus saya amik plastik beg tak smpi seminit lepas tu muntah...nasib lah saya dah standby plastik sekali klu tak berbau muntah lah saya sekali...dekat 10 km lebay lay saya kena pegang jer plastik muntah tu huhu...sbb takder tempat stop...

berenti tak tau kat mana tah ada hentian sebelah and ada shell terus stop jer kat situ...sbb takder apa yg tercemar berenti kejap jer teruskan perjlnan lah...eman mmg spjg jln tak tido sbb masa kitaorg amik tu ponx dia baru bgn tido....so mengadap ipad jerlah kejanye...pit stop pertama dekat sg perak...dah kul 6 dah masa tu and kitaorg berenti agak lama gak 40 minit mkn, buatlah apa yg patut terus jer gerak lepas tu and tak stop smpilah ke perlis...

smpi perlis dlm kul 9 lebay cam tu terus check-in dekat hotel putra palace...masuk2 jer bilik semua org terdiam huhu...saya ponx lupa nak snap gbr lai ponx bilik suram muram sgt...bilik dia mmg besar wpun bilik deluxe jer dah mcm suite dah saya rasa...tp semuanye hazab kot sbb hotel lama kan...masa org hotel atr beg terus mydear tanya ada bilik yg dah renovate tak...and dia ckp ada teruslah suh dia reserved kan...esok baru check-in kat bilik baru...mlm tido jerlah kat situ ek...huhu

lepak kejap terus kuar mkn...tak plan nak mkn smpi ke kuala perlis ponx so mkn kat sekitar kangar...kedai mkn byk gak tp ronda2 satu ponx tak berkenan...apasal tah gaknye...bila dah stop kat satu tempat jual steamboat jeralh, jual western food jerlah...kitaorg nie bwk anak yg tekak melayu...kejanye nak mkn nasi ngan telur dadar ngan sup jer...klu mkn menda lain dia tak berapa nak kenyang...huhu

esoknye lepas bfast bawak haluan sdri...dah namanye meneman mydear outstation so dia kenalah pergi kerja...lepas bfast mydear g keja and saya ngan eman lepak kat pool jer...tak lama ponx kul 10.30 dah naik dh...nie gara2 sorg budak lelaki tulah...main simbah2 air kat eman...bkn stkt eman ngan saya2 sekali kena...berapa kali kitaorg beralih tempat ponx simbah gak...saya buat2 muka jerlah tp tak paham...nak marah mak dia ada kat situ...last2 terus saya ajak eman naik and dia oke jer...so maknanye dia ponx tak selesa jugaklah...

balik bilik tgk tv sudah...eman plak segala ceruk peruk dia explore and saya tak prsn kat mana jmpa pensel habis dia conteng telefon hotel...puas saya cuba padam tp tak bley...hehe nasiblah kan tak dapt nak tolong....

tghari tu mydear blk and kitaorg pindah bilik baru g mkn...kitaorg pi ronda cari mkn smpi kat kuala perlis...punya pusing cari kedai last2 sangkut kat restoran lynda 2 nie...sbb smpi sini ponx dah kul 2 lebay lauk dah tak byk sgt....saya amik gak ikan cencaru bakar sedap tu sbb fresh and rasa manis ikan tu still ada....murah ponx murah...klu tak silap saya RM14 jer kot utk 3 org mkn...


cuaca kat perlis mmg panas giler korg tgk jerlah anak melayu saya nie tekak jer melayu kulit dah mcm omputih kena panas merah jer pipi...huhu kat sini berbotol2 air mineral kitaorg telan dpt yg sejuk best sungguh...eman yg tak bley minum sejuk sgt ponx saya belasahkan jer dia minum air sejuk...tp alhamdulilah takder batuk ponx....

lepas lunch mydear g blk keja and kitaorg smbg blk lepak dlm bilik...eman tak mo tido langsung ada jer menda yg dia nak kobek sana sini...last2 saya terlelap sekali terbgn tgk semua laci kat bilik tu dia dah bukak and yg plg berderau darah tgk camera dah tergolek atas lantai and penutup lens ponx dah terbukak...nasiblah dia tak calarkan ke atau tekan sana sini...klu tak jenuh saya nak menjwb...huhu

ptg mydear blk keja kitaorg pi ronda smpi ke kedah...mengimbau zaman saya belajar dulu2...huhu lepas tu JJCM cendol pulut and blk perlis balik...mandi lepak and misi utama sbnrnye nak tgk vanila coklat episod akhir...huhu tak ley miss...lepas tu baru kuar blk pi JJCM kat kuala perlis...nnti saya citer next entry yer...

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie