Monday, March 26, 2012

Perlis Trip ~ Jo Cendol Pulut...

hari yg sama masa balik jer dari UUM tu kitaorg tak terus blk ponx tp dari changlun tu amik jln ke alor setar sbb nak pi mkn cendol pulut...jo cendol pulut...punye lama lah kedai nie, famous amos plak tu hehe...dah ler ramai org all the time...dari changlon tu lebay kurang 10-15 minit ke sana tu...klu tak silap saya lah....

masa tu dah kul 6 dah ponx so minum petang teruslah...kitaorg order cendol pulut, cendol biasa, mee rebus and cucur udang...rasanye jo cendol pulut nie specialty dia bkn mknan lah sbb mknan dia biasa2 jer....eman sukalah dpt mkn cendol...eskrem katanye...lepas tu sebuk sgt nak suap sdri last2 separuh cendol ke lantai...sadis betul...nasib tak tumpah atas baju dia just kena kaki...klu tak nak bersihkan and tukar baju agak leceh gaklah...


 mee rebus dia so-so jer tak order ponx takperlah saya rasa...mee rebus nie mydear yg order dia mkn sket jer...sekali pndg nmpk mcm laksa, bila dah masuk kat mulut lalu kat tekak terus masing2 pandang2 jeling2...huhu tak tau nak describe...yg penting tak best langsung...sbb mcm takder rasa mee rebus ponx..pelik rasanye..



cucur udang rasa biasa jerlah mcm kita mkn kat mana2 ponx...saya suka mkn yg part2 rangup tu...tak yah cicah kuah ponx takper...cuma kuah cicah tu agak kureng sketlah..huhu saya nie byk menda cerewet sket... :p


star of the day cendol lah kat...dah nama kedai ponx jo cendol pulut so kena try gaklah cendol pulutnye...sedap gak cendol pulut tu sbb pulut dia mcm dia bekukan kot so rasa pulut tu cam dah lain sket and bila campur ngan cendol, santan and ais dia jadi sebati...nyum2



see this boy yg mcm bos yg tekak melayu nie...tgh tgu nasi goreng cina ngan telur dadar...nak kena bg dia mkn nasi baru dia kenyang sket...klu mknan2 lain dia tak berkenan dia tak mkn sgt...nnti mulalah mlm2 asik mintak susu jer kejanye...kenyang kejap jer susu lepas tu lapar mintak blk susu.... 




1 comments:

With Julia said...

ehehhe best eman dpt melawat mama dia yer tmpt school dulu2x eehheheh :D yg ptg eman nak tjuk kt mama dia lah yg dia pandai mamam sendiri wpun setengah dh jatuh eehehhehe pandai yeeee kecik2 dh pandai berdikari nak tnjuk kt mama adik dh besar sudah ehehe...Yup Jo Cendol mmg popular dikalangan para student uum..suka gak lepak situ mamam cendol biasa pun sure muka cenyummm jek...pastu balik naik bus HBR kekekke sejarah betul :P

 
Design with love by Jiji for Zamimie