Monday, March 19, 2012

Perlis Trip ~ Hotel Putra Palace...

sorilah gbr yg bilik tak renovate tu saya tak lupa nak amik...mula2 ingat lepas lunch tu sblm tukar bilik nak amik gbr tp mydear dah suh saya pi masuk siap2 bilik baru tu and dia yg pi amik brg ngan bellboy tu...

harga saya tak prsn plak tp atr RM150 - RM250 lah klu tak silap saya...sbb yg suite dlm RM300 lebay jer..bilik kitaorg nie deluxe jerlah...tp sbb dah renovate mmg selesa sbb semuanye barukan...huhu lantai ponx bkn karpet yg lama2 tu tp dia pki laminated floor....cuma area katil jer berkarpet...

buka2 pintu bilik setentang ngan bilik air so agak2 masuk bilik air kenalah tutup pintu sia2 jer klu tetiba pintu depan terbukak and kita kat dlm tu ponx sama dok bertentang mata hehe...buka2 pintu sebelah kiri yg korg tgk mcm pintu tu adalah wardrobe built in...besar giler...klu mcm almari 2 pintu tu dia ada 3 set...besar sungguh...ada lah peti ais ngan kettle...yg takder air mineral stkt kopi teh adalah...nak masak air saya pki air mineral jer...tak lalu tgk air paip tu sbb sblm masak saya tadah dulu dlm gelas..mcm berkeruh sket jer...bleylah masak guna air mineral stkt nak wat susu eman..
katil cam biasa king size ler...klu tak tak muat nak tido ber3 atas katil...cadar and sarung bantal semua baru so takder bau2 yg kurang menyenangkan...bley tido nyenyak smpi ke pagi...klu korg ygk panel bed tu dia mcm dinding pelindung dari arah pintu yg kita masuk tu...so takderlah buka2 pintu jer terus nmpk katilkan...




tv zaman skrg kat hotel2 ada flat screen baru moden...bkn apa mlm sblm tu masa tanya budak hotel tu ada tak bilik yg dah renovate dia jwb ada bang, ada tv flat screen...huhu kitaorg takderlah kisah sgt tv tp kitaorg kesahkan environment and kebersihannye...yerlah nie dlm bilik air tu tempat kuar air tu terlopong tak bertutup...eman dah ler alergik sket laluan air tak bertutup sbb dia takut ada lipas...huhu lepas tu klu nmpk elok takper...ini hitam berlumut dan berdaki...yerlah tempat lamakan...


yg nie plak dari belah katil tu ke arah pintu masuk and almari tadi...ada lah tempat nak tulis2 surat ker nak make-up ker nak caj phone ke segala mcm mak nenek bley lah caj kat situ...


bilik air sama jer design ngan bilik lama cuma dia tukar tiles mcm ala2 laminated floor...masa mula2 bukak (lom pijak lai lantai) saya ckp camner nak mandi nie sbb ingat laminated floor kan...huhu towel lama and dah keras tp still oke bley guna sbb takder bau yg tidak enak...



ini jer gbr kat lobi yg smpt saya snap huhu sbb takder mood sgt plus masa smpi tu dah mlm lobi ponx dah suram muram sbb dia dah padam lampu tempat2 yg takder org...blk plak dok layan eman dekat mini kolam nie...so klu korg nak dok sini saya syorkan korg mintak bilik yg dah renovate klu tak sure ada jer tak kena ngan mata korg nnti...hehe tp okelah bley jer klu jenis org tak cerewet... 

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie