Wednesday, March 21, 2012

Pearl Milk Tea Addicted...

pic: groupon fb




kitaorg suami isteri skrg tgh giler ngan pearl tea nie...mmg lah menda nie dah lama tp kitaorg baru gilerkanye skrg...huhu act saya dah lama minum air bubble2 nie...sblm ada chatime lai...beli kat gerai2 yg biasa jer...saya selalu beli kat ikano kiosk dekat a&w klu tak silap saya yg ada jual banana crepe yg rangup dan sedap tu...lama dah tak g ikea...[abg jom pi ikea minggu nie hehe]

tp dulu beli yg perisa2 lain...tp skrg nie stick utk satu rasa jer milk tea...itulah yg plg terpure dan teroriginal pearl tea...yg perisa2 lain tu dia dah improvise supaya lebay variety perisanye...

stkt nie saya dah penah minum cool blog, each a cup and chatime punye pearl milk tea...tp yg terpaling terbest adalah chatime...cool blog biasa sgt, each a cup sedap gak sbb teh tu dia guna jasmin tea cuma klu each a cup nie kena tgk outlet juga...saya biasa beli yg kat tesco nilai tu...setiap kali beli sure berbeza rasa dia...ada sekali tu beli dia guna pearl yg lama2 dah sbb pearl tu dia dah jadi mushy dah tak best sgt...

chatime adalah terpaling terbest sekali sbb cukup lemak manis dia...mydear tak pernah minum yg chatime punye...klu dah sure setiap kali beli kena beli yg large punye...nyum2 rasa mcm nak pi midvalley plak masa menulis nie nak pi beli pearl tea kat chatime...haha


tp nak minum kena minum ngan mydear ngan eman...klu minum share2 and rebut2 ber3 nie lagi nikmat kesedapan dia terasa...hehe takper2 nnti klu blk rumah FIL ajak derang minum kat publika...syok2 mode: drooling

ada satu lai yg sedap derang ckp Gong Cha klu tak silap kedainye...nnti2 nak try tp tak tau kat mana kedainye ada...klu korg penah minum kat mana2 pearl milk tea nie bgtau ek selain 3 nama yg saya dah ckp tadi tu.... mode: senyum

4 comments:

sawaNiLa said...

I pun suka sangat....yang original milk tea...mmg tak nak share lah hahaha

Sidratul Muntaha said...

masa memula beli bend ani mcm skeptikal sikti sbb aku intolerate sikti dgn susu
tpi honey dgn green tea mmg fave
bila dah beli
hohoh
tak boleh berenti
takdelah rasa loya susu mcm selalu

mimie said...

yatie : you lagi pentamak yer tak nak share...tp mmg mcm tak puaskan klu nak share2...huhu

idratul : owh yer ker mgkn susu dia ala2 kot tu yg u oke jer...tp klu perisa2 yg takder susu ponx i rasa best jer..

kak suzi said...

gong cha tak silap akak kt ioi mall puchong coz biasa bli ctu cuma lupa nm kedai..akk suka flavour karamel soy..sedap bl minum berebut bertiga bak kata mimi..

 
Design with love by Jiji for Zamimie