Tuesday, August 7, 2012

17 Ramadhan 1433H...


kembali dah mood update mknan iftar huhu....biasalah mood kdg2 ada kdg2 takder...so bila mydear buka kat umah balik semangatlah blk nak masak2 and hidang semua...lepas tu snap2 lah sblm waktu berbuka...klu sempat cantik lah gbr mcm kat atas...klu tak sempat merasalah gbr gegar2 and kelabu asap dari mr ipong...

so smlm adalah hari plg rilex utk saya spjg ramdhan nie...kul 6.25 baru turun dapur mulakan operasi...dalam 7.10 dah siap dah semua mknan kat atas nie...hebat tak saya? huhu mknan takder satu ponx yg saya beli sbb semua mknan diimport dari kg...kan blk kg weekend ari tu...so scra kbtlan hari ahad kat kg saya ada buat khatam al-quran so derang mmg kt kwsn ledang tu spjg ramdhan akan bergilir2 buat majlis nie...so mmg akan ada acara mkn besar2 cam nie...abah saya ketua chef hari tu, merasalah mydear bryani abah saya...sbb dia mmg suka bryani...

mknan semua sumbangan mak and abah saya...smlm tinggal panaskan jer...roti jala tu saya yg menjala kat kg ari tu ngan mak, ada byk buatnye so tapaulah bwk blk...simpan dlm freezer nak mkn kukus  jer blk...murtabak ponx sama panaskan jer...agar2 plak adik saya bg sebekas ari tu, byk dia bg still bley mkn lai so mkn lah jgn membazir...sedap ponx sedap...nyum2 air tebu ponx sumbangan mereka mak and abah huhu....

yang betul2 saya buat chinese tea jer...kui2 yg lain panaskan jer senang...huhu klu tgk dlm freezer saya ada 2 jenis lai lauk sejuk beku...rasa2 dah buntu nak masak nnti saya panaskan jerlah..hehe insya-allah still sedap lai kot... :)

2 comments:

juelee said...

oo beriyani..terliur la plak.. hehehe nak bt x pandai.. kak mimi share la resipi bt beriyani..

mimie said...

jue akak kena berguru ngan abah akak dulu bru bley share resipi kat sini lai..nnti akak bljr dulu ek...hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie