Thursday, August 2, 2012

Olympic London 2012...

rasa semua org ponx dah tau ponx menda nie mula ari tu lai...tp nak tanya korg tengok ker? kitaorg mmg dari balik2 keja, smpi ke mlm, smpi ke sahur dok tengok olympic game nie...skrg sempena olympic nie kan astro ada channel khas...ada 10 channel klu tak silap saya...hadaplah dari satu sukan ke satu sukan secara live..hehe

sukan feveret kitaorg yg klu disiar secara live yg akan kitaorg tgk adalah archery....serius wpun tak selincah mana tapi terkagumlah tgk derang main...bkn senang nak dpt mata 10 tu...kena aim betul2...klu dah betul2 aim ponx kdg2 tetiba ada angin bley tersasar hala anak panah tu... lepas tu dengan gadjet2 pemanah wpun simple tapi derang nie suka letak segala mak nenek kat busur tu...ada tali2 lah, getah selit kat tgnlah, ada yg mcm padlock lah...seronok ponx seronok...

teringat masa bljr kat uni dulu, klu cekal dah bersungguh2 saya dah bley dah kot masuk acara memanah nie....sbbkan kesungguhan tu takder so terkuburlah cam tu jer...yerlah mana taknye pi training coach tu asik suh tarik getah yg mcm tiub basikal tu, dia suh blk bilik and training, blk2 menda tu jer, bila tah nak kasi kitaorg pegang pemanah....lama2 sbb borink terus tak g dah training huhu...tp ada yg group kitaorg kakak tu berjaya jd player uni, dia sorg2 dia jer sbb kitaorg yg lain dah putus asa punye pasal...hehe padan muka ko, klu tak ada gaklah skill tambahan yg hebat...

lepas tu acara lain yg saya suka tgk adalah volleyball...feveret nie...sbbkan pasukan malaysia takder masuk, so pasukan pilihan saya adalah korea huhu....pagi tadi sblm g keja korea tgk lawan ngan bazil...hebat gak korea, sbb dernag bley lawan ngan brazil...menang 2 set dah, masa saya g tadi bru masuk set 3...harap derang menang...sblm tu ada tgk brazil lawan mana tah lupa tp masa tgk tu kitaorg siap ckp wow teror tul brazil nie...korea tak nmpk cam hebat sgt, lepas tu derang selalu buat silap, takder communication sbb bola senang jatuh cam tu jer, takder sapa nka hangkat...bengang jer saya...huhu

so klu dah minat tgk surelah ada kena mengenakan...masa saya dekat uni dulu saya main volleyball nie...wakil kolej jer...takderlah teror ponx, tp still bley mainlah...sbb takder training apa semua....yerlah derang semua ponx bkn lah teror sgt ponx huhu...saya wakil kolej jer lawan ngan kolej2 lain...tp takderlah menang sbb rasa semua org main biasa2 jer...tp dlm team kitaorg ada 2 org yg teror main lah, tp klu dua lai teror yg lain tak teror ponx tak guna gak, mcm ner nak bley menang ponx...huhu takperlh seronok2, suka2 jer....sama mcm bola sepak klu setakat ko bley tendang bola jer tak cukup, skill and communication tu penting....

sukan yg plg saya pening tgk adalah terjun papan anjal...smlm tgk live terjun papan anjal yg malaysia masuk tu bryan nickson lomas-huang qiang...sungguh2 lah saya tgk nie sbb ada malaysia tp tak taulah camner derang bg markah...sbb bg saya mcm semua org buat bgs and cantik jer tapi markah rendah...mydear ckp bias ponx ada juga sukan2 yg bg markah mcm nie...sbb selalunye juri nie fokus kepada juara2 dunia...so klu yg watak picisan nie tgk mcm2 tu jerlah...tp ada juga silap sket2...si bryan tu byk gak wat salah...ada sekali tu member sket cantik punye dive dlm air, dia bley kecebur cam tu...tu yg dpt markah sket tu...masa 3 round pertama tu derang dikedudukan ke-3 tau terus menjunam last sekali kedudukan terakhir ko, ke-8...huhu

tapi ada part mengelikan saya tgk...penerjun dari china tu derang mmg hebat sbb derang ponx yg menang kan...tapi part yg failed tu tang bulu ketiak tak cukur...haha tu yg plg saya tak menahan sekali...dah lah ketik berbulu lebat angkat tgn tinggi2 mcm tu surelah nampak...agak2 ponx pilah wat wax dulu huhu....

secara keseluruhan stkt nie team china masih kat tempat pertamalahkan bley lawan US tu...dah lah byk acara derang masuk...ini semua gara2 latihan ala Soviet...ini latihan kow2 punye...klu tgk gbr2 yg bdk2 dilatih dari kecik smpi nangis2 tu derang lah tu..mmg latihan keras punye, jadi mcm tu semangat ponx membara2 mcm kita melawan lah kiranyekan...

apa2 ponx baki2 yg masih ada nie dapat lah menang skit pingat...saya doakan mereka berjaya...tak lama lai jer olympic nie smpi 12 ogos...caiyokkk2 team malaysia....


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie