Wednesday, August 8, 2012

E-man Feveret Food...


hari nie takder entry mknan berbuka ek sbb terlupa nak bwk kamera...esok saya sharekan...smlm saya mkn nasi ambeng nyum2...so wpun takder entry mknan ada gak entry yg berkaitan dgn mknan...huhu mknan feveret eman iaitu sate....saya ponx tak perasan sbnrnye bila masa tah dia minat mkn sate...tp kitaorg kdg2 mkn kat kedai mamak orderlah juga 10 cucuk sate...dia mau bg jerlah...mula2 mkn sket tp sejak2 nie semakin byk cucuk plak dia mkn...selalu dia akan mkn smpi 5-6 cucuklah...kira byk jugaklahkan bg seorg budak cam nie...mkn tak cerewet tp akan mkn menda sedap jer...klu tak sedap mmg lah dia tak mkn...


.:: mama & eman ::.

.:: baba & eman [tak abis2 ngan peace dia] ::.

skrg nie klu time berbuka org mkn dia sebuk nak mkn, tp main jerlah yg lebay...lepas tu nnti dah kul 9 -10 lepas dah tukar baju utk tido baru mintak mkn...cara mintak mkn tu mmg mencairkan...sbb siap ngan liuk lentok, and suara ponx manja2 gitew..."mama, nak nacik"...lauk feveret telur grg...mkn nasi bryani ponx ngan telur grg n kicap...korang mampu? huhu dah lah minta hari2 plak tu...bg ayam ponx tak mo...smpi merajuk2 lah nak mkn nasi ngan telur grg...takperlah dr tak mkn saya layan kan jerlah...

tp klu dah kerap sangat mintak nasi ngan telor grg saya tukarlah ngan mee ke bihun ker atau mee segera grg...buat sempoi2 jer mmg lajulah dia mkn...tp klu kerap buat nnti dia jemu...buat plak jgn pelik2 sgt...cukup skdr sos tiram and kicap jer...sayur mayur ko letak tak guna semua tolak tepi...klu nak bg kena cincang halus2 sket lepas tu time suap bg dia khayal or ralit ngan menda lain baru lah dia mkn...


.:: yg elok bersusun tu eman punye...kat tgn tgh mkn satu lai ::.

masa nie mkn kat sate uk (sate urat keting) kat sek 7, bangi...sapa yg tak peranh mkn patut cuba...lebay sedap dari sate haji samuri tau...kitaorg mkn ari tu dekat 60 cucuk tu...tp mkn berenam lah...huhu

.:: peace yaw ::.

.:: my sis ngan mak ::.

.:: mydear ngan abah ::.


3 comments:

purple_lav said...

mimie ko beli kt ne nasi ambeng? sedapnye.....

tahun lepas aku dapat nasi ambeng best jual kt bazar ramadan PKNS bangi ni. skrg kan bazar ramadan kt situ dah sendu, tak tau nak cari kat mana..

alangkah bestnye dapat makan nasi ambeng ngn ayam masak kicap. nyam nyam nyam.

mimie said...

ala siannye mak buyung nie...hehe aku buat sdri kat umah...klu ko nak beli aku juallah tp harga mahal sket...special made for you...huhu

selalu aku beli kat hentian sebelah serdang tu...hentian sebelah nak blk ke bangi dari sg besi...kedai tu ada jual kuih byk2...selalu ada time petang2 jer...sedap lah cuma mahal sket RM5...lai satu takder mee dlm tu...yg ada ayam kicap, serunding kelapa, sayur n ikan masin jer.

With Julia said...

Yey eman x leh lari ngan peaceee yaw! ehhehe...auntie pun nak peacee gak lah kekkeke....wahhh suka mamam sate ye eman,good boy, nak besar cpt lah tuh ehehhe :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie