Wednesday, July 17, 2013

Gado Mak ngan Anak...

korang jangan terkejut plak baca nie...sbb ini betul2 tau...huhu gado2 manja gitew atr saya ngan eman...mendanya kecik jer tapi mama nie dah ler puasa, pregnant plak tu mmg lah sentap terlebay...huhu semuanya adalah kerana snek ku mi~mi...


keropok kucing nielah penyebab saya gado ngan eman...tah apa2lah kan....begini ceritanya...saya pegi kedai beli barang dapur, lepas tu masa nak byr tu saya nmpk lah kopok kucing nie kat kaunter...yg jenis paket kecik2 tu jer...so amik dua paket 1 utk saya, 1 utk eman...so balik2 tu tunjuk kat eman n dia suka lahkan...

pastu dia nmpk dlm plastik sayur saya ada lai satu...so saya jwb lah itu mama punye...eman 1, mama 1...dia ponx jwb owh itu mama punye dengan senang hati...so minta bukak and mkn smbil tgk citer oggy smbil gelak2...tah apa yg kelakar smpi sakan gelak ponx tak taulah...sambil2 tu saya ponx masak2lah kat dapur...

lama lepas tu dia turun balik minta yg paket saya punye tu...bila saya ckp mama punye, terus dia ckp eman punye lah, eman nak...gado2 merajuk lah saya sbb teringin punye pasal..siap kuar ayat tak nak kawan yg plg tak tahan huhu....tp sbb anak manalah smpi hati nak menolak, bukaklah amik separuh, dia naik atas mkn turun bwh minta yg separuh lai tu...sentap lah saya, gado2 lah lai...

bila dah kuar2 air mata nie saya ponx dah malas lah nak layan...so bgkan jerlah...agaknye klu org dengar mesti ckp apalah pasal kopok ponx nak gado...biasalah mak buyung mmg mcm tu...suka exaggerate lebay2 sket...touching sesangat...lai ponx sbb teringin and terliur punye pasal tu lah yg jadi mcm tu...

lepas tu mengadu ngan mydear sbb dia berbuka kat luar ari tu...pas tu mydear ckp nnti klu jmpa dia belikan....sekali dia balik bwk paket besar punye...apa lai saya show off lah kat eman, sakat dia habis2 smpi menangis melalak2 lah mamat tu...haha mkn lah sama2, siap dia suap lai saya kopok tu...hehe tulah buat pasal lai ngan mama...keh2

oke dah entry light2 jer...huhu

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie