Wednesday, October 14, 2009

Kisah Bulan Madu...

smlm ptg klu sapa dgr hotFM mesti tau psl topik borak jam derang..kisah bulan madu anda...best gak dgr hot fm jam nie..lebih seronok dr dgr hotfm amkrew...

sbnrnya saya ponx ada kisah bln madu jugak..kisah yg agak kelakar lah takkan nak citer psl kisah lomantik2 plak kan..itu share dgn diri sdri jerlah..huhu

oke saya berbulan madu dkt pulau redang..pulau yg paling cntik sekali yg penah saya gi...tp mestilah ada tmpt lain lagi cntikkan..tp ini kira tmpt yg penah saya pegilah...

okelah kita skiplah citer2 pjg..terus masuk part citer.. kitorg dok kat sini 3 hari 2 mlm..so utk ilangkan rasa bosan sbb kat sini tak byk hiburan sgt, kitaorg ponx amiklah pakej snorkeling 7 spot utk tgk terumbu krg cantik...

so esok paginye lepas bfast kitaorg ponx pegilah..jadualnye gerak kul 9..so kitorg lepak2 dulu tepi pantai smbil menyapu sunblock..panasnye agak mengigit jugaklah..mau itam kulit klu cm nie..

tgk smpi sepet2 mata saya menahan silauan matahari..so lepas tu kitaorg terus berkumpul dan naik boat utk pi 7 spot tu.. bot kitaorg ramai foreigner lupa plk dr mana..tp derang tak berapa pndi sgt ckp org putih.. cuma kami berdua jer org m'sia dn bdk yg bwk boat..


budak tu sgt peramah dan rajin borak..smpi esoknye dia ajak pi snorkeling lai dgn byrn yg lebih murah...yerlah kitaorg pi ngan pakej berjaya tentu lah mahal kan..

pjg dh citer nie tp tak masuk part kelakarnye..oke masa kat spot pertama saya oke jer terjun masuk dlm air tu wpun tak pndi berenang dlm air dlm..klu stkt swiming pool tu bleh lah lepas..tp takper pki safety jacket so selamat..tp mmg bestlah sbb ikan berenang2 jer kat tepi kita..mcm ikan2 yg dlm aquarium tu..mcm2 kaler ada..tp mak aih sgt dlm oke kwsn tu..risau je klu tengelam sure lemas lah...

pas tu naik bot blk utk ke spot kedua plak..masa nie saya dh rasa lain mcm dh..rasa mcm nak muntah sbb bot tu beroleng kan...so dlm perjlnan nak smpi tu saya baring2 lah tuk melegekan rasa nak muntah tu...bila dh smpi tu saya turun gak...


tgk siap senyum2 lai kan..huhu so smntra nak tgu mydear turun tu saya dh hanyut ketepi sket..dan2 tu saya ponx terus termuntah dan muntahkan segala mknan saya mkn pgi tu..sandwich tuna..haha free2 jer ikan2 tu dpt mkn tuna...smpi saya tertelan2 air laut dan saya tak larat nak berenang ke bot..dan pada masa yg sama ikan2 yg byk tu turut gigit saya..mgkn sbb ada mknan sekeliling saya kan..

rupa2nye mydear tak notice ponx yg saya dh lembek dlm air tu..huhu saya cuma ckp tak larat jer...bila naik atas bot bru saya ckp kat mydear dan dia gelak2 oke..kita nie dh separuh lembek dh...naik2 jer atas bos saya dh terlepek2 dh kat situ...tp salute lah ngan foreigner tu sgt concern oke wpun tergagap2 nak ckp omputih..sbb lps tu saya jumpa derang kat pool masa ptg tu dia siap tanya dh oke ke tak..yg tak tahan tu siap ckp lai mgkn saya pregnant kot..huhu pregnant apa time tu tgh period...kui2

mydear klu tgk gbr saya tgh terlepek tu mesti dia dok gelak2kan saya menci betulah...yerlah sbbkan saya derang tak abiskan ponx pusing 7 spot tu..sbb smpi ke spot ke 4 atau ke 5 derang dh ajak blk..huhu :p

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie