Tuesday, October 13, 2009

Makan Busat...

haha camner bleh lupa nak mskkan entry nie.. :p tadi sdg terfikir2 apa lai yg nak mkn sblm deliver baru terperasan entry nie tak di upkan..hehe

oke ini my mum blanja mkn besar masa raya kedua kalau tak silap saya...lepas sakan beraya dn last beraya kat umah my nenek sedara kat melaka my mum ajak mkn kat umbai...wah bila fikir umbai dh tebayang2 dh ketam..nyum2 yerlah kat umah sdri tak leh msk ketam sbb saya sdri jer yg mkn..mydear tak mkn sgt seafood nie..so waktu2 nielah nak hentam kow2..huhu

tp sblm tu last day berbuka tu ada balance ketam derang berbuka smlmnye saya bantai jer mkn..saya mmg suka mkn ketam nie..tp tak bleh mkn selalu...bahaya.. :) pas tu masa blk raya umah my in law my MIL masak ketam masak lemak plak..wah heaven lah mkn ketam..hehe yerlah pas2 nie 2-3 bln tak leh mkn ketam.. :P

apa2 ponx meh tgk gbr mknan dulu..






sbnrnya ada 4 jenis lai mknan sotong grg tepung, ikan siakap msk sweet sour, pari dan terubuk bakar..tak dan nak amik gbr sbb ketam tu so tempting...org lain ponx dh tak sabar nak mkn..huhu smpi ilang smngt saya nak snap lai pic mknan..huhu

~my mum and auntie - gossiping~

~tak sabar nak mkn ketam so tpaksa mengontrol air liur dr meleleh.. :p ~

~aksi smbil menunggu mknan~

~gossiping before eating~

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie