Thursday, October 29, 2009

One More Day...

Hari ini dh hari kamis..sok jumaat so mean that one more day to go...pas tu saya akan bercuti hingga ke thn depan..huhu insya-Allah..my pregnancy ponx dh 37 weeks and dh nak msk 38 weeks dh..mgkn bila2 masa jer baby will pop-out from my tummy...

bdn adalah sgt letih bila terpaksa kerja 8 hours non stop...bila dh extend smpi 12 hours lai lah bertmbh penat..smlm saya terpaksa bekerja hingga 8 mlm...dlm kul 6.30 ptg tu all my work already done..so tgh nak kemas2 tetiba mydear text me.. "miting abg tak abis lai".. dlm hati dh menyumpah dh sbb bdn dh letih...so saya reply blk "smpi kul brp"...and he reply back "kul 7 kot".. erm dh alang2 mcm tu betterlah tunggu magrib...

so gedebak gedebuk gedebak gedebuk semua kul 7.45 bru kuar office and fetch mydear kat opis dia..terus berdesup blk..perut dh lapar singgah mkn dulu...tgu punya tgu order dkt 45 minit bru smpi..itu ponx mmg saya dh separuh hangin lah..cuma bertimbag rsa sket jer tak maki budak kedai tu...cuma merungut jerlah...

mkn dan mkn ngan laju and lahapnye sbb nak smpi umah and landing atas katil sbb dh sakit blkg rasanye...tp blk2 tak mandi lai sbb perut kenyang bukak FB kejap terus landing atas katil untill 10 jugaklah...pas tu bru mandi and solat semua baring blk atas katil...mmg tak larat nak wat apa2.. pas tu mydear lah yg layan amikkan air semua, mkn ubat, bukak kipash, tutup lampu and give a good night kiss terus tido...

smbil tu ckp ngan mydear tak larat rasa nak pi keja..tp bila fikirkan ada lai keja yg perlu disiapkan terus mcm takkan nak cuti plak tkt tak sempat siap plak...in the end mydear ckp takperlah sok gi keja lewat sket...oke terus tido ngan lena..hehe

tp pagi nie bgn masih lai rasa keletihan itu and campur plak ngan kepala ting tong ting tong...tp mydear bg smngt takper sehari jer lai..pas tu you bleh rest kat umah smbil tgu baby kuar...okelah gagah lah jugak pi keja...dn skrg nie saya adalah sdg bertungkus lumus menyiapkan kerja2 saya...

~~end~~

6 comments:

purple_lav said...

sabar...sabar...dh tak lama dh tu. mmg skrg rasa menyampah sgt nk dtg keje...tak larat nk jalan sumer tu. klu duk umah bleh jerk baring2. hari ni fz kena g spital lai...check up 38 minggu...huhu..malasnye nk drive ke sana sbb ssh tol nk cari parking...

mieoney said...

itulah nak jln mmg main tolak2 kaki jer..huhu kang yg seksanya bila time jln tetiba sakit kat bwh mmg kena stop kejaplah rasa mcm kena electric shock...huhu

klu mimie pi sana sure park kat depan rhb tu...sbb tu tak suka pi time opis hour kat situ kan byk opis..so bila pi hari sabtu adalah parking..

sabtu nie giliran mimie plak check up 38 minggu..kita ngk apa kata doc..huhu

purple_lav said...

ha'ah laa...bleh je tgh2 jalan tu rasa sakit tang tuttt...mcm baby nk terkuar je..

klu park kt rhb mcm jauh skit kan nk menapak. tp biasa fz pegi time opis hour ni tak ramai yg tunggu turn jumpa doc..klu p weekend mak oiii berjanggut le nunggu nye..

oo mimie hari sabtu ni ye? harap2 tak der masalah eh kita dua ni..bleh deliver baby secara normal n selamat. aminnnn

mieoney said...

hehe mmg berjanggut..tp kitaorg selalu pegi kul 12.30..sbb dia smpi kul 1 kan..so klu tgu stkt dlm 6-7 org jerlah...dlm kul 2 lebih cam tu dh settle..huhu

itulah harap2 semuanya berjln ngan sempurnakan.. amin..

Anonymous said...

hi mimie..nak tanye ni..kepala baby dah engage ke?sebab i pun menunggu hari jugak..kurang semingu dari u..thanks~~

harlina

mieoney said...

doc ckp sudah..cuma si kecik nie tak mo kuar jer lai..hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie