Monday, October 12, 2009

Menunggu Saatnya...

skrg nie saya dh 35 week pregnant dh..so next week masuklah 9 bln pregnant.. hati adalah sgt berdebar2 menunggu hari yg bakal mendtg..kira mcm skrg nie menunggu hari jer..harap semuanya berjln lancar...

bru nie baca latest entry dr cik_ah ngan tulip psl experince derang bersalin...bagus jugak sbb bleh bagi sedikit ilmu...yerlah bg kami2 yg bakal bersalinkan anak sulung mesti selalu berfikir mcm ner sakit contraction tu...cmner bila rasa dh nak smpi waktunye.. so at least dpt lah sket2 gbran kan..

smlm pi tgk mydear punye cousin baru pas bersalin..wah aktif jer dia..padahal baru jer 22 hari bersalin..dia bersalin 1 syawal hari tu...tgk dia cergas jer bleh turun naik tangga lai...wat air kat dapur and paling tak tahan berlari naik tangga...adoyai saya yg seriau tgk...mgkn sbb jahit dia tak byk 3 jer and anak dia kuar ponx 2.7kg jer..besar mybaby skrg nie..huhu lai 2 minggu tak tau brp beratnye..harap2 berat anak mama nie tak naik byk2 tkt susah nak kuar..huhu

skrg nie ponx saya ada rasa sengugut2 kecil...erm mgkn waktunye dh tak lama..sabtu lepas pi jmpa my gynae..saya ckp lah mcm tu pas tu dia ckp mgkn saya akan bersalin awal sbb perut dh penuh..tak tau apa maksud dia perut dh penuh tu and berat baby dh smpi masa utk dikeluarkan..huhu pas tu dia ckp kita nyer apptmnt lai 2 minggu insya-Allah klu tak bersalin lai pas tu dia senyum gelak2..saya yg terkedu kejap..huhu

wah nebes2 rasa..huhu tetiba terfikir plak part yg seluk2 tu..sbb ramai org ckp part seluk tu yg buat semua org seriau..adoyai silap lah klu cm tu sbb my gynae nie besar orgnye..huhu mesti sakit masa dia seluk tu...huhu patutnye pilih doktor yg kurus kecik... :P sori dok gurau jer.. :)

owh yer kerisauan saya terhdp sesuatu telah terjwb stkt nie...and dua pakar tlh saya jmpa yg mengatakan saya oke..takder apa2..mybe klu ianya berterusan after bersalin nnti baru jmpa blk dr. ismail utk tindakan selanjutnya..harap2 ianya simptom ibu mengandung...

apa2 ponx saya sentiasa berdoa semoga dipermudahkan bersalin nnti dan tidak ada sbrg komplikasi dan di hrp semuanye selamat..amin.. doakan saya yer kawan2....

~~end~~

4 comments:

purple_lav said...

sama2 lah kita menunggu masa eh. takut pun ada ni...badan pun rasa dh tak larat sgt...harap sumer berjalan dgn lancar, insyaAllah

mieoney said...

itulah mcm2 ada rasanye...hehe eh kita bersalin kat tmpt yg sama kan?? az-zahrah.. kot klu terbersalin sama2 bleh lah jmpa..hehe sbb nmpk cam beza tak jauh.. my edd 13/11..insyallah

purple_lav said...

insyaAllah tmpt yg sama..ntah2 sebelah katil jer. tak pun masuk labour room sesama...hehehe..bleh le say hi.lor kita beza sehari jer..sy punye edd 12 nov.

mieoney said...

uik yer ker..ada harapan jmpa tu..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie