Sunday, October 4, 2009

Mahalnya Perkataan 'Sorry'...

bru pulang dr klinik membawa mydear yg demam panas..tp bkn nak citer psl demam dia..cuma nak bercerita sikap manusia yg sgt rude..
masa diklinik tadi sdg amik ubat saya tgk mydear dh tak larat nak berdiri..so saya soh dia pi duk dulu dlm keta biar saya yg uruskan semuanya..sdg dlm pada tu tetiba dtg sorg mamat yg saya rasa dlm umur 30-40..terkeluar dr mulutnye.. "aik takder org"..yelah sbb dlm kaunter ubat tu takder org..kaunter depan ponx takder org..saya wat bodo jerlah..
dh settle semuanya saya kembali ke kereta...dn terpandang kereta gen 2 warna merah btul2 block kereta kitaorg..saya tanya mydear keta siapa..dia tunjuk mamat yg dlm klinik tu..so kitaorg mcm tgu lah kejap... tetiba masa kembalikan duit kat mydear bru terperasan bdk farmasi tu pulangkan salah balance duit..dia bg terlebay..
so saya msk blk dlm klinik..bila dh settle saya ponx pegi kat mamat tu..dgn penuh rasa hormat dn sopan santun;
saya: En. tu kereta encik ke? saya nak keluar nie.
Mamat Bodoh: kejaplah saya nak bayar ni.. [dgn nada menyakitkan hati]
saya oke lai wpun ada rasa tak puas hati..yerlah ko dh salah at least jwblah elok2..ini tak nmpk mcm saya plak yg salah...saya bkn mendesak ponx cuma kesian jer kat mydear dh lah dia demam nak kena tgu lai..
saya terus kembali ke kereta dan mydear terus start enjin n nyalakn lampu kereta..konon mcm isyarat lah nak kuar sgt..bru mamat tu terkedek2 nak kuar and alihkan ke kereta..tp yg menyakitkan hati tu wat muka kerek ko...senyum takder, angkat tgn tanda sori ponx takder..sia2 jer kena maki free..
manusia mcm nie mmg teruk tul..sib lah tak nmpk no plat keta dia tadi..tp baru jer berlaku dlm kul 8 lebih kat poliklinik an-nur bandar seri putra...keta gen 2 warna merah..very rude man...cuba klu sdri yg kena tak ker hangin..
p/s: moral dia klu dh silap sila mengaku kesilapan anda..jgn jd org bodoh..buat malu jer dh ler melayu..

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie