Monday, December 31, 2012

Wreck-It Ralph...

hoih lama giler tak update blog...bkn cuti ponx cuma tahap kemalasan yg melampau2 rasanye ha...bley tak mcm tu...tak tau pasal apa tp mood nak berblogging dah takder...smpi satu tahap tu rasa nak stop berblogging....kdg2 bukak blog and pndg sepi jer...tp bila fikir dgn berblog lah aritu saya bley dpt dekat RM2k dengan nuffnang terus ada semangat sket...sket jerlah...huhu


ini kitaorg tgk sabtu aritu...sbb cam borink jer balik2 kalau bwk eman pi playground, lepas tu pi kat arcade game habiskan duit main menda tah apa2 tah...huhu so sbbkan ada citer yg bley bwk eman tgk saya ponx ajaklah mydear tgk wayang...mydear klu utk eman dia oke jer...huhu so kitaorg tgk kat alamanda...konon2 nak redeem tiket wyg buy 1 free 1 saya tak kesampaian sbb TGV yg ada citer nie dekat seremban 2 dengan KLCC...huhu seremban 2 mmg bley tp waktunye 12.00 tghari and 11.55 mlm....yg tghari tak sempat nak kejar, yg mlm tu ko giler tgk wayang malam2...huhu


komen saya cerita ini adalah best dan sesuai utk ditonton oleh semua lapisan masyarakat...kartun adalah comel...huhu saya tak baca review ponx cuma tengok sbb ianya adalah kartun...huhu eman ponx suka lah tengok...tp next time nak tengok kena cari yg couple seat lah...sbb eman skrg dah besar, nak dok atas riba kita ponx dia tak selesa...yg jadi tak selesa tu sbb dia nak dok dengan saya jer...ngan baba takmo...huhu



sinopsis ~ 
When Litwak's Arcade closes at night, the various video-game characters leave their normal in-game roles and are free to travel to other games. Within the game Fix-It Felix, Jr., the characters celebrate its titular hero but shun the game's villain character, Wreck-It Ralph. At a support group for video-game antagonists, Ralph reveals his desire to stop being the bad guy. Back at home, Ralph finds the other characters celebrating their game's 30th anniversary without inviting him. Felix reluctantly invites Ralph to join them, but the others ostracize him, saying he would have to earn a medal, just as Felix does in their game.

While visiting Tapper's, Ralph meets a soldier from the first-person shooter Hero's Duty, who tells him the game's winner receives a medal. Ralph enters the game and encounters Sergeant Calhoun, its no-nonsense leader. Between game sessions, Ralph climbs the game's central beacon and collects the medal, accidentally hatching a Cy-Bug, one of the game's enemies. The Cy-Bug clings to Ralph as he stumbles into an escape pod that launches him out of the game. Meanwhile, with Ralph missing, a girl reports to Litwak that Fix-It Felix, Jr. is malfunctioning. Since broken games get unplugged, leaving their characters homeless, Felix goes to find Ralph.

Ralph crash-lands in Sugar Rush, a kart-racing game. As he searches for his medal, he meets Vanellope von Schweetz, a glitchy character who takes the medal and plans to use it to buy entry into a race. King Candy and the other racers refuse to let Vanellope participate, claiming that she is not really part of the game. Ralph helps Vanellope build a kart. At her home, Diet Cola Mountain, he discovers that she is a natural racer.

Back in Hero's Duty, Felix meets Calhoun, who warns that the Cy-Bugs are capable of taking over any game they enter. As the pair searches for Ralph and the Cy-Bug in Sugar Rush, they separate when Felix, enamored with Calhoun, inadvertently reminds her of her previous romantic relationship, which ended tragically, albeit by design. Calhoun finds hundreds of Cy-Bug eggs underground, and Felix becomes imprisoned in King Candy's castle. King Candy finds Ralph's medal and offers it to Ralph in exchange for keeping Vanellope out of the race, claiming that allowing her would be disastrous for both her and the game. Fearing for Vanellope's safety, Ralph wrecks the kart and returns to his own game, but finds it deserted, as everyone has evacuated in expectation that it will be unplugged in the morning. Ralph then notices Vanellope's image on the Sugar Rush cabinet and realizes she is an intended part of the game, not a glitch.

Ralph returns to Sugar Rush, finds Felix and Vanellope, and asks Felix to fix the wrecked kart. As the race proceeds, the hatched Cy-Bugs attack and Felix, Calhoun, and Ralph battle them. When Vanellope catches up to King Candy, he reveals that he is actually Turbo—a character from an old game who is notorious for having sabotaged a newer game, causing both to be unplugged, and has since taken control of Sugar Rush. Vanellope escapes from Turbo, who is consumed by a Cy-Bug. The group flees the doomed game, but Vanellope cannot pass through the exit. Calhoun says the game cannot be saved without a beacon to attract and kill the Cy-Bugs.

Ralph heads to Diet Cola Mountain, where he plans on collapsing its Mentos stalactites into the cola at the bottom, causing a blinding eruption that would attract the bugs. Before he can finish, Turbo, merged with the Cy-Bug that had consumed him, carries him away. Ralph breaks free and dives toward the mountain, hoping his impact will start the eruption. Vanellope in turn uses her glitching abilities to save Ralph. The eruption starts and draws the Cy-Bugs to their destruction, including Turbo. Vanellope crosses the finish line, restoring her memory and status as the game's lead character while keeping her advantageous glitching ability. Felix and Ralph return to their game in time for Litwak to see it still works, sparing it from being unplugged. Felix marries Calhoun, and the characters of Fix-It Felix, Jr. gain a new respect for Ralph. [source:wikipedia]


korang bacalah sinopsis dia...mls nak mengarang kita copy paste jerlah yer...tu klu baca dari mula smpi habis mmg taulah citer dia...tp tetap gak korg kena tengok...huhu oke dah tu jer nak citer... :p

Thursday, December 20, 2012

Kelas Cikgu Zamimie #Part 1...

berangan lah plak nak jadi cikgu tadika...hehe nie gara2 kemas tray kat opis sekali jmpa balance kertas masa wat 5S kat opis ari tu...nak simpan dah tak guna sbb kertas dah potong2 kan...so apa lai potong lai kecik2 and simpan dalam bekas bekal saya...mudah lah...siap buat kotak kertas lai utk extra space...


dah siap tu google plak kat internet gbr2 yg digunakan utk kelas tampal menampal nie...pilih 3 gbr yg mudah utk ditampal dengan harapan eman akan seronok melakukan aktiviti seni...yerlah asik mengadap ipad, tv, mainan tu jer ulang2 menda yg dia buat....


kita tampal2 dulu gbr ikan yer anak2 murid...agak susah gak klu guna gam mcm kat atas nie...nak kasi eman guna gam yg jenis stick tu takut jahanam plak dia kerjakan...takperlah biar saya assist jerlah...mama tol picitkan gam...patut letak gam tu dlm bekas yg besar supaya senang dia dip jer...tak terfikir waktu tu ponx...huhu


setelah beberapa minit tanpa diajar seperti diataslah hasil dia...masih lai mengigih dlm 5 minit pertama...lepas tu dah bosan...ada jerlah menda2 lain yg dibuat...saya ajak sekali buat sama2 dia tengok jerlah, and ikut jugaklah buat...lepas tu dia amik plak gbr lain and tampal kat situ plak...


takder border dah tampal jer janji ikut suka...tampal kat mata bley gigi ponx boley...last2 terus dia tinggalkan jer si patrick nie and pegi main menda lain...last2 mama dia jugalah yg menyambung sbb naik sheikh  and naik geram sbb eman tak nak wat... ^__^


hoilah eman camner nak gi sekolah nie...klu cikgu suh wat menda2 mcm nie mau habis bersepah jerlah...tp satu menda ponx tak jadi...tak bley jadi nie...kena plan lai aktiviti lain supaya masa tak byk dihabiskan kat gadget elektronik jer...huhu yg lai geram weekend ari tu minta nak buat menda nie, so saya tinggal pi masak...last2 baba turun dari atas mengucap tengok...sbb dia dah tabur2kan kertas2 kecik atas karpet dekat hall...nasiblah anak ku... ^__^

Tuesday, December 18, 2012

Samsung GT-S5230 Hello Kitty...



aigoo terlepas sudah promotion nie...baru pagi nie terperasan...terus mcm wah cantiknye, sekali tgk harga RM248...murah2 baru nak click beli sekali tgk dah sold out lah plak...ish2 rugi2...terus google tgk takder lah kecik mana and takder lah besar sgt still oke...suka lah plakkan utk org yg bkn giler gadget mcm saya...hp canggih tapi takder data plan uolss...saya guna phone utk call and sms jer...so no use lah beli hp canggih manggih klu tak gunakan sepenuhnya function...huhu saya sukakan sweet and chic... ^___*

agak2 kat korang kat kedai2 hp biasa ada jual tak hp nie...sbb mcm tak pernah tgk ponx spjg yg saya dok jeling2 kedai hp...huhu kalau ada sapa2 tau bgtau saya yer...tgk dekat website lelong.com.my  harga RM300 dekat ebay plak mcm melampau2 plak reganye...huuu nak hp hello kittyyyyyyyyyyy.... ^__^


Monday, December 17, 2012

Sapa Mau Voucher H&M RM200...

..



Sapa mau voucher H&M bernilai RM200...bley dapat 2-3 pasang baju nie kalau dapat...klu mau silalah join saya yer di churchurp...mana tau ada rezeki free2 jer dapat voucher nie...semuanye dihujung jari tak susah ponx.

join churp2 nie tak rugi apa ponx...untung lagi ada tau...korang just share jer dekat FB, twitter, blog....bley dapat duit nnti...sket2 lama2 bley beli iphone5 huhu...

kalau mau joins silalah click dibawah nie...

Voucher H&M bernilai RM200



Maharaja Lawak Mega 2012 #week 5...

hoilah malas giler nak update blog...sbbnye malas nak trasnfer gbr dari phone...sbb nak kena kuarkan memory card, masuk dlm card reader, cucuk kat PC and transfer plak kat PC...so kita update apa yg ada jerlah...yg nie ponx sama juga, dari sehari ke sehari nak citer pasal MLM nie asik malas jer...so hari nie kasi rajin sket...esok klu rajin saya citer psl durian crepe yer...huhu

masuk minggu nie dah 5 minggu dah MLM nie...so far semua peserta hebat2 lah...lepas nie every week saya akan share ngan korang the best group utk minggu tu...so minggu lepas, minggu 5 temanya adalah musical...dalam byk2 group saya plg suka group jambu nie...




atr byk2 derang nie yg best, saya dah tgk 4 kali ponx tak jemu...yg kedua best adalah shiro...seriuslah derang nie kelakar smpi nak pecah perut saya tgk...yg lain biasa2 jer mcm boboi tak best lgsg minggu nie, jozan plak cam biasa jer...tp derang nie sbb ramai peminat, buat lawak bodoh sket ponx org dah gelak sakan...saya ponx tak pahamlah...

MLM kali nie dia tawarkan hadiah RM250k klu tak silap saya...tp pengundi semua mengundi berdasarkan populariti bkn bakat...cth mcm jozan saya rasa lawak derang dah kuarang skrg nie, byk main2 and tak prepare, tp tiap2 minggu rangking no.1 jer sokmo...

pastu R2 saya rasa derang bagus juga, lawak ponx oke tp asik lah jadi rangking yg bottom 3 jer...kesian juga sbb derang berusaha, bkn sambil lewa jer...tp kesian juga klu mcm peserta dari indonesia lawak derang selalu tak menjadi...tak menjadi sbbnye org tak berapa faham sgt...so agak susah disitu...tp nasiblah ada juri dari indonesoa  wulan guritno bley lah dia gelak lebay sket...

minggu nie punye persembahan plg tak best adalah sabon (satiya & abon)...serius lah wpun musim lepas osbon (os & abon) menang tp gandingan abon ngan satiya mmg tak menjadi...tp derang dlm tak best2 tu tak pernah dok bottom 3 atau 5...

so kita tgu jeralh minggu nie punye show plak yer tgk mana yg best plak...
 

Thursday, December 13, 2012

Stackable Ring...

hari tu dok belek2 surat kabar adalah citer pasal pandora...klu korang tak tau pandora nie kira barang kemas design moden dari habib...nice jugaklah sbb dia ada charm yg bley kita pilih yg sesuai dengan kita...kiranya pandora nie lebay kurang lah mcm thomas sabo...klu suka yg jurai2 boleh pilih thomas sabo kot, tp klu suka yg tak terlalu melempai2 bley pilih pandora...klu ikut pilihan saya suka design pandora lai...


tapi saya bkn nak citer psl bracelet tu tapi nak citer pasal stackable ring nie ha...sblm nie mmg dah berminat dah nak pki cincin mcm nie...so dah riki2 jugaklah cincin yg berkenan tapi tak terbeli jer...huhu saya tak ingat pernah tgk kat mana gaknye...rasa mcm artis hollywood yg pki cam tu rasa mcm berkenan sesangat2...huhu



so bila tengok pandora stacakble ring nie lai bertambah berkenan plak...tp takderlah nak cari mcm yg nie...sbb saya suka yg klasik tp cincin pandora nie dah mcm ranggi sangat plak kelihatannye...saya suka seperti yag dibawah nie nmpk cuter jer dijari jemari...klu tgk dari cincin kawen saya rasanye sesuai utk di stackkn...klu nak beli sdri kena tgu duit nuffnang lah kot...huhu klu lumayan mcm dulu bleylah dpt seketul cincin rata mcm kat bwh nie... 


takpe berangan dulu...tak rugi apa2 ponx... ^__^

Wednesday, December 12, 2012

E-man di Teluk Kemang...

lama giler dah tak jln2 di tepi pantai...cewah lama lah sgtkan...huhu last pegi masa dok thistle dulu...lepas dari tu cuti2 byk dok kat tengah bandar....so bln lepas punye citerlah nie janji ngan eman nak pi mandi laut, sbb secara kebetulan ada urusan dekat springhill...sblm tu penah gak kesana, tp sbb kitaorg pegi dah petang tak sempat nak pegi PD sbb dah nak magrib masa tu....so mlm tu sblm tido bgtau eman nak pi jln mandi laut, esok bgn pagi dia ingat tu...jenuh nak paksa dia pki baju jln [baju cantik], sbb dia meraung2 nak pki jersi manU huhu...takperlah pkilah, layan kan jerlah...


tapi sblm tu kita melawat kawasan dulu yer...empayar telah diluaskan ke springhill plak...dekat ngan Lukut dekat ngan PD....best jugalah...lepas settle urusan terus lah kami ke PD....1st time eman turun kat teluk kemang punye laut nie...best gak bersih and byk kemudahan...time kitaorg pegilah...huhu mula2 ingat nak check-in kat TM resort tu, tp penuh lah plak...bkn nak bermalam ponx...just tuk lepak2 jer...



mula2 takutlah dia dengan laut and ombak serta pasir yg tenggelamkan kaki dia...tp last2 dia yg takmo naik...kenalah pujuk and bg upah mandi dekat pool TM tu...selamber jer kitaorg masuk, bilas eman dekat shower and letak dia dlm pool tu...hehe lepas tu bilas balik terus jln kuar... mydear ckp apa ada hal company dia.. :p bley plakkan...huhu



nasiblah kitaorg tak bwk baju...klu bwk baju tukar makin lamalah eman dok kat dalam air masin tu...huhu


tetiba rasa nak pi berkelah2 plak kat tepi pantai...dah lama tak buat kerja cam nie...dulu sblm ada eman kitaorg selalu gak piknik kat bagan lalang petang2...bkn mandi manda ponx, just bwk bekal, bentang tikar and dok tepi laut jerlah...tp seronok...skrg nie eman dah besar dah boleh kot start blk weekend getaway cam nie, mesti dia suka...cumanye kena cari tempat yg tak crowded jerlah... :)

Monday, December 10, 2012

Die Hard Fan of Avengers...



khas untuk eman...klu dah mana peminat setia mmg ini jugaklah yg dia pilih...2 - 3 pilihan depan mana kotak ini juga yang dipilih...hai lah eman...hehe



jauh beli dari sabah nie...mengangkutlah dengan kotak bwk blk KL...huhu mcm kat sini takder payless kan...tp serius lah kedai payless tu mmg the best...sbb kasut utk budak2 lelaki ada mcm2 pilihan...kasut budak pompuan lai lah byk pilihan...tp klu kat kedai2 biasa kasut standard jer jual...yg nie stylo sket, dah lah avengers lepas tu dia mcm sandal plak tu...kemas lah...sbb eman nie jenis kaki gemuk kat atas...kasut penuh yg avengers mmg dia tak muat nak sarung...takkan nak amik lai besar plakkan....

Semangat Kot...


saya mmg ada masalah touching terlebay...huhu klu mcm nie kat stadium meremang bulu roma.. :)


Sunday, December 9, 2012

Preloved Baby Item For Sale...

~ Sticky Post ~


mysis nak jual barang2 kepunyaan dia...kabornye takmo beranak lai dah huhu...so dia ponx nak jual lah barang2 yg ada...saya ponx tak lom peknen2 lai, klu tak bley lah sambar brg 2-3 ketul...kot2 ada yg berminat...kebanyakkan mmg dah gunalah tapi still in good condition sbb anak dia baru 1thn 1 bulan kot...ada yg tak smpi setahun ponx gunanye....

kalau ada yg berminat boley lah email kat tuan punye badan yer utk urusan negotiation harga [insya-Allah bley nego lai harga], cara pembayaran dan kot2 korang nak tanya apa2 ker....saya tukang letak kat blog jer dgn harapan dpt lah komisen sket...huhu 

sila email : shimex_79@yahoo.com

*click pic utk gbr lebay clear...







Thursday, December 6, 2012

Desa Cattle Dairy Farm Kundasang, Sabah...


lepas turun jer dari mt kinabalu tu saya ajak mydear pegi desa cattle farm plak...ini salah satu tempat yg kena korang pegi kalau di kundasang....mula2 mydear mcm nak tak nak jer pegi...tp sbb dekat jer dari mt kinabalu so pergilah ke sana...jln dia mak aih bukit curam jer mendaki....jadi slow melow lah kami sbb keta auto huhu...klu keta manual laju sket gerakkanye...




beginilah jalan dia...menuju ke atas jer...sbb cattle dairy farm nie atas bukit betul2 bley nmpk view kampung2 kat bawah...tp pemandangan mmg indahlah sbb nmpk awan kepuk2 cam tu...and ada satu masa kereta satu level ngan awan...ada tiket masuk cattle dairy farm nie tak, tp kitaorg tak byr ponx...main tuju masuk jer...jahat kot...tp bkn salah kitaorg, sbb kat pintu depan tu takder plak dia tulis itu kaunter tiket, ingatkan pondok guard...huhu ampunkan kami...tp takperlah sbb kitaorg melabur byk dlm tu.. :p


sorilah gbr mmg banyak syok sdri mcm nie...sbb mmg dingin jer cuaca, so feel ponx lain sket...seronok jer rasa...huhu kat blkg saya nie adalah pejabat urusan and kedai jual2 mknan hasil produk tenusu...ada eskrem dan susu fresh lai...lepas tu ada juga kwsn utk kita tgk lembu punya susu diperah...


inilah lembu2 yg tak sabar2 nak susunya diperah...ajaibnye lembu nie sdri datang kat kawasan nie tanpa dipaksa atau dipanggil...sbbnye spjg saya tgk lembu tu ke sini takder lah plak anjing atau gembala yg dok halau2 derang ke sini...mngkin susu dia dah penuh so dah smpi masa nak keluarkan....huhu 



tapi sebelum tu moh kita g tengok anak2 lembu dan kambing yg ada kat sini...bersih2 lembu and kambing kat sini...putih bersih jer....eman seronok jer tengoknya....kat sini bley bg mkn anak2 kambing dan lembu...klu anak lembu bg minum susu RM1.50 sebotol and kambing plak bg dia mkn rumput, secekak RM1.00 jer...okeylah bg kanak2 seronok...


eman lah terpaling seronok sekali sbb selalu ayam jer yg dpt tgk dekat2 cam nie...lembu and kambing plak dok tengok kat tepi2 jalan and dari jauh...yg nie mmg mulut tak berenti2 pot pet2...huhu seronok jer berlari ke sana sini...nmpk mcm panas terik tp cuaca sejuk...tgk jerlah eman tu pki hooded jacket tak nak buka2...perasan handsome lah tu...nasib cuaca sejuk kalau panas sure dah mengelupur suh bukak...


agaknye kalau bg dia berlari kat padang rumput yg luas tu sure lagi dia seronok...dpt lari kat kawasan berumput yg sket tu jer ponx dah seronok...geram plak saya rasa nak terjun jer kat rumput2 belakang tu...huhu betul2 mcm pemandangan dekat oversea tau...byk gbr2 view saya amik tp malas ler nak letak byk2 kat sini...limit 1 entry hanya bley letak 10 pcs gbr jer....huhu


haha jgn muntah tgk pic berangan saya...agak spoil sket dengan plastik popcorn tu...hehe sapa2 nak ke cattle dairy farm nie saya rasa elok dtg pagi sket...nnti bley nmpk view gunung kinabalu...yg ditutupi awan tulah gunung kinabalu...mydear ada snap gbr yg nmpk sket puncak gunung kinabalu tu....


see budak bambam tu ceria jer...pdhal dia letih dah tu...nasiblah mama sama2 bambam larat sketlah nak kendong eman...tu ponx senget2 nak menahan semangatnye anak...huhu so silalh tgk video dibawah nie yer...abaikan suara petir pengarah tu, terlupa sdri pegang shoot, sdri mengarah... :p apa2 ponx Cattel Dairy Farm adalah best...huhu

More Info : DesaCattle FB


 
Design with love by Jiji for Zamimie