Thursday, December 20, 2012

Kelas Cikgu Zamimie #Part 1...

berangan lah plak nak jadi cikgu tadika...hehe nie gara2 kemas tray kat opis sekali jmpa balance kertas masa wat 5S kat opis ari tu...nak simpan dah tak guna sbb kertas dah potong2 kan...so apa lai potong lai kecik2 and simpan dalam bekas bekal saya...mudah lah...siap buat kotak kertas lai utk extra space...


dah siap tu google plak kat internet gbr2 yg digunakan utk kelas tampal menampal nie...pilih 3 gbr yg mudah utk ditampal dengan harapan eman akan seronok melakukan aktiviti seni...yerlah asik mengadap ipad, tv, mainan tu jer ulang2 menda yg dia buat....


kita tampal2 dulu gbr ikan yer anak2 murid...agak susah gak klu guna gam mcm kat atas nie...nak kasi eman guna gam yg jenis stick tu takut jahanam plak dia kerjakan...takperlah biar saya assist jerlah...mama tol picitkan gam...patut letak gam tu dlm bekas yg besar supaya senang dia dip jer...tak terfikir waktu tu ponx...huhu


setelah beberapa minit tanpa diajar seperti diataslah hasil dia...masih lai mengigih dlm 5 minit pertama...lepas tu dah bosan...ada jerlah menda2 lain yg dibuat...saya ajak sekali buat sama2 dia tengok jerlah, and ikut jugaklah buat...lepas tu dia amik plak gbr lain and tampal kat situ plak...


takder border dah tampal jer janji ikut suka...tampal kat mata bley gigi ponx boley...last2 terus dia tinggalkan jer si patrick nie and pegi main menda lain...last2 mama dia jugalah yg menyambung sbb naik sheikh  and naik geram sbb eman tak nak wat... ^__^


hoilah eman camner nak gi sekolah nie...klu cikgu suh wat menda2 mcm nie mau habis bersepah jerlah...tp satu menda ponx tak jadi...tak bley jadi nie...kena plan lai aktiviti lain supaya masa tak byk dihabiskan kat gadget elektronik jer...huhu yg lai geram weekend ari tu minta nak buat menda nie, so saya tinggal pi masak...last2 baba turun dari atas mengucap tengok...sbb dia dah tabur2kan kertas2 kecik atas karpet dekat hall...nasiblah anak ku... ^__^

1 comments:

With Julia said...

hahahha lawaklah abg eman...mesti cikgu marah keje sekolah x siap lai...hehhe eman2x

 
Design with love by Jiji for Zamimie