Wednesday, December 12, 2012

E-man di Teluk Kemang...

lama giler dah tak jln2 di tepi pantai...cewah lama lah sgtkan...huhu last pegi masa dok thistle dulu...lepas dari tu cuti2 byk dok kat tengah bandar....so bln lepas punye citerlah nie janji ngan eman nak pi mandi laut, sbb secara kebetulan ada urusan dekat springhill...sblm tu penah gak kesana, tp sbb kitaorg pegi dah petang tak sempat nak pegi PD sbb dah nak magrib masa tu....so mlm tu sblm tido bgtau eman nak pi jln mandi laut, esok bgn pagi dia ingat tu...jenuh nak paksa dia pki baju jln [baju cantik], sbb dia meraung2 nak pki jersi manU huhu...takperlah pkilah, layan kan jerlah...


tapi sblm tu kita melawat kawasan dulu yer...empayar telah diluaskan ke springhill plak...dekat ngan Lukut dekat ngan PD....best jugalah...lepas settle urusan terus lah kami ke PD....1st time eman turun kat teluk kemang punye laut nie...best gak bersih and byk kemudahan...time kitaorg pegilah...huhu mula2 ingat nak check-in kat TM resort tu, tp penuh lah plak...bkn nak bermalam ponx...just tuk lepak2 jer...



mula2 takutlah dia dengan laut and ombak serta pasir yg tenggelamkan kaki dia...tp last2 dia yg takmo naik...kenalah pujuk and bg upah mandi dekat pool TM tu...selamber jer kitaorg masuk, bilas eman dekat shower and letak dia dlm pool tu...hehe lepas tu bilas balik terus jln kuar... mydear ckp apa ada hal company dia.. :p bley plakkan...huhu



nasiblah kitaorg tak bwk baju...klu bwk baju tukar makin lamalah eman dok kat dalam air masin tu...huhu


tetiba rasa nak pi berkelah2 plak kat tepi pantai...dah lama tak buat kerja cam nie...dulu sblm ada eman kitaorg selalu gak piknik kat bagan lalang petang2...bkn mandi manda ponx, just bwk bekal, bentang tikar and dok tepi laut jerlah...tp seronok...skrg nie eman dah besar dah boleh kot start blk weekend getaway cam nie, mesti dia suka...cumanye kena cari tempat yg tak crowded jerlah... :)

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie