Wednesday, July 8, 2009

Leg Cramp...

Smlm saya asik berfikir2 jer apa jenis supplement atau makanan yg perlu saya mkn tuk dapatkan kalsium yg cukup..sbb apa klu tak cukup kalsium masa mengandung nie akan menyebabkan leg cramp..lai ponx saya mmg tak minum susu msa pregnant nie..cuma mkn pil kalsium yg dok bg jer..sbb tak leh terima sgt susu..klu minum lepas tu mesti rasa nak termuntah..

so nak dijadikan cerita mlm tadi saya teringin sgt nak mkn nasi kerabu..kt umah nie ada psr mlm so belilah nasi kerabu..mkn ponx dh lewat dlm kul 9.30 dh kenyang sesgt so mmg tak minum susu lah..sbb mlm sblmnye saya cuba gak minum susu tp tak leh wat yg pekat2 buat ala2 jer..so dh berazam lah nak minum susu selain utk menambah kalsium juga utk mengelakkan berlakunya cramp..agak2 dh lewat mkn dh kenyang kul 11 dh nak tido mmg kompom ler tak minum susu..
~nasi kerabu mkn ngan ikan celup tepung..best..~

sdg saya tido rasanye dlm kul 4 kot sbb kul 3 lebih tu saya ada terbgn sbb nak terkencing..tetiba saya rasa betis saya tegang yg teramat sgt2..betul2 punye tegang..pas tu saya picit2 dn tertido..mgkn berlaku dlm keadaan mamai sbb bgn pagi tdi saya duduk smbil berfikir betul ke aku kena leg cramp..ke aku mimpi jer..pas tu bila rasa tang betis belah kanan mmg ada rasa tegang2 sket..so mmg kompomlah saya adalah terkena leg cramp mlm td..tp mgkn sbb ngantuk sgt so takderlah smpi menjerit mebgnkan org sblh atau menangis kesakitan..

so azam saya mulai hari ini akan minum susu anmum dgn lebih kerap wpun tak leh terima sgt tekak nie..hehe
~azam saya mulai hari nie... minum susu anmum~

~~end~~

4 comments:

cik_ah82 said...

minum2..jgn xminum..
even aku minum pun cramp gak..
mggu lepas 3 hari straight aku cramp, sakit mak aii..agaknya sebab sejuk kot..hehe..

mieoney said...

tulah la nie sblm tido sapu yoko2 siap2 pas tu pki stokin..harap2 tak lah teruk klu kena..

Tulip said...

sama la mcm Tulip dulu..awal2 mmg xsuka lgsung minum susu..akibatnya mmg xleh tdo mlm lgsg (sbb leg cram every 5 minute)..byk hari jugak laa jadi..last2 dh xtahan sgt, mmg terus minum susu byk2 & ambik supplement...pastu ok terus...

skrg ni masuk ja 7 bulan, kena balik plk dh..rupanya2 skrg ni baby akan serap lagi byk kalsium coz dianya pembesaran cepat...aduhh...

mak pesan: sblm tdo, sapu dulu minyak angin kat kaki...

ok tgcare dear ;)

mieoney said...

itulah kan 1st pregnant apa ponx kita tak tau kan..so byk dpt dr pembcaan..selalu org ckp mcm tak brp nak percaya..skrg bila sdri kena baru tau cmner..hehe

apa2 ponx ibu2 semua take care.. :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie