Wednesday, July 15, 2009

Roti John Sardin..




kali nie saya nak share resepi roti john sadin..ceh mcm bagus jer ayat..huhu akhirnya kembali juga mieoney kitchen..tp mgkn tak sekerap dulu lah..sbb skrg nie saya adalah tidak larat utk berdiri lama2..jadi msk ponx ala kadar jer..masa yg simple2 dn biasa2 jer..and kdg2 saya nie jadi pelupa sbb cepat lapar..dh mengadap mknan lupa nak snap gbr..so tak bestlah plak kan klu bercerita takder gbr..and disbbkan juga my s500i masih lagi tidak dibaiki..huhu :(


oke meh kita share bahan-bahannye yer..


3 biji telur
4 keping roti hotdog (ini wat mini john jer)
1 ketul sardin
1/2 biji bwg besar (dipotong dadu)
cheese
tomato (bleh gak tmbh sayur lain..ikut suka masing2)
lada sulah
sos cili
sos BBQ (optional)
mayonis
garam

cara:
  1. hancurkan ikan sardin, bwg besar dipotong dadu.
  2. pukul telur hingga kembang kmdian mskkan garam, lada sulah, sardin dan bwg yg didadu..pukul sebati..
  3. panaskan kuali leper dan sapukan dgn sdikit minyak masak..
  4. kemudian mskan telur yg dh dipukul dan ratakan..kemudian terus tangkupkan roti..
  5. msk dgn api yg kecil utk elakkan dr hangus...bila dh kering telur tu bleh lah angkat..
  6. kemudian sapukan dgn mayonis, letakkan cheese dan letaklah sayur mayur yg anda suka..
  7. letakkan sos cili dan sos BBQ..
  8. siaplah utk dingap..selamat menjamu selera..


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie