Friday, July 31, 2009

Dinner at JM Bariani House Bangi..

ini citer dh basi nie..citer jumaat minggu lepas hehe..biasalahkan bila dh seminggu straight masak akan ada lah satu hari yg kita jd malas nak msk..so harinye adalah jumaat..

first saya bgtau my dear malas nak msk..ajak mkn luar so bajet mcm mkn mamak jer..so lepas magrib tu siap2 ler saya yg ala kadar mcm nak g mamak..ngan tak mandi nyer lai..hehe konon2 takyah mandi dulu nnti bau asap bagai.. :p

bila dh msk keta tetiba mydear ckp kita mkn jauh sketlah..erm rupa2nye smpi ke bangi lah kami..konon nak mkn kat wong solo tapi tak teruja plak saya nak mkn ayam penyet.. last2 ke JM bryani lah kami..kedai nie baru bukak rasanye sbb sblm nie tak nmpk..


~depan kedai~



~makanan saya - mee bandung~


~makanan mydear - nasi bariani ayam~



~side dish kami - tauhu bakar~


~air soda bandung dan ice lemon tea~

so far mknan sedap and sgt memuaskan hati..saya suka mee bandung dia...kui2 tapi yg tak bestnye tauhu bakar dia sgt kering and rangup..patutnye tak kering sgt..pas tu kuah dia tak best sgt ada rasa mcm pahit2 sket.. next time nak try plak rojak petis dia sedap ke tak...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie