Thursday, February 2, 2012

Aktiviti Raya Cina

citer dah basi dah...tapi tetap gak nak cerita sbb nnti tak byk menda nak citer mulalah blog ponx sunyi sepi jer...pastu hari2 asik sign in sign out sign in sign out sbb nak citer tp tak tau nak citer apa hehe...so cam biasalah cuti pjg raya cini kitaorg blk kg...saya blk hari ahad sbb sabtu tu pi wedding member so malas nak rushing2 and sesak2 ngan org lain....dekat kul 12 kitaorg gerak dr umah and alhamdulilah tak jem ponx sket jer jem smpi kg lebay kurang dekat kul 2.00....


mamat nie cam biasa naik keta barulah sebuk nak tidonye...style tido mmg cam tu mata tak tutup habis...org tua2 kata cerdik...amin lah klu mcm tu mudah2an...masa nie dia tak berapa sehat sgt eman...selsema ngan batuk sket...smpi kg semua org ada mmg riuhlah...

bila dah kat kg nie mmg biasanya ada jer menda nak buatkan...so kali nie kitaorg plan nak wat apam polka dot...sbnarnye ini projek ada saya so joinlah sekaki sekali...sama naik seronok saya buat smpi lupa nak snap gbr...spatutnye snap gbr step2 nak buat tukan so bley letak dlm blog...yerlah klu buat sorg2 mmg susah nak snap menyenap....takper2 next time boley juga...



hasilnya bermacam2 rupa...hehe sajer nak test skill kreativiti masing2kan tu yg rupa macam2 tu...dah tak jadi apam polka dot dah...dari bunga swirl, smile and tapak kaki kucing ponx ada...hehe itu kerja anak buah saya tu...kreatif gak dia...lepas tu dalam masa yg sama my sil dok menguli kuih donut yg sedap dan lembut mkn panas2 lai best...gbr bwh nie saya snap dah mlm masa tgh kemas meja...hehe semuanye jadi terlupa nak buat sbb seronok sgt...donut nie mcm leceh gak nak buat sbb tgk my sil tu menguli tak habis2 dah mca buat roti lah plak...huhu



cerita lain masa cuti hari tu adalah eman terpaksa ke ER hospital tangkak sbb mlm tu dia batuk tak berhenti dan pagi subuh tu dia muntah mcm byk kahak...sian tgk dia tido mcm nafas bunyi kuat...so pagi2 tu terus saya ajak mydear pi hospital...dah ler raya cina kan manalah ada klinik bukak...tp nasib baik tak ramai org...kitaorg tgu kejap terus amik nab...settle dalm kul 9 tp farmasi tak bukak lai so pi bfast kat kfc dulu...



kali nie eman rilex jer kena amik nab...mgkn sbb dah terbiasa kot and dia dah besar so dah pandai dah...klu tak suara dia jerlah dengar menangis...lepas tu ngan kitaorg2 sekali berpeluh nak handle dia...dah kuat meronta...



esoknye tu hari selasa kul 10 lebay kitaorg bertolak blk kg...alhamdulilah tak jem juga...


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie