Monday, February 13, 2012

Gedebak, Gedebuk Nangka Busuk...

nangka ponx tak busuk cam nie...hehe yer saya adalah tergolek dok semalam...jatuh dari tangga tp takderlah jatuh berguling2 sbb bkn jatuh dari atas tp dah nak smpi bwh dah ponx...jatuh atas pelantar tu lai lah kuat bunyinye gedebuk...smpi berlari lah mydear dari bilik tgk...

jangan ditanya mcm mana saya boleh jatuh saya ponx tak tau...yg penting takder tersadung atau terlanggar apa2...yg saya tau saya turun dan turun dan turun dan tetiba rasa di awang2an dah tergedebuk kat bwh....kesan dia 4 anggota tangan dan kaki saya dlm kesakitan...cuma tgn kanan jer tak cedera...kaki dua2 cedera tangan belah kiri ada kesan lebam tak tau terantuk kat bucu tangga rasanye...kaki belah kanan pelipat tu sakit...nak solat tu nak duduk mmg tak bley sbb bila cuba jer saya mesti akan terdampar menahan kesakitan....so solat duduk atas kerusi lah...bila jln ada rasa sakit so jln mmg tak lurus lah kaki...

kaki belah kiri yg paling teruk sekali sbb jari hantu saya lebam sgt smpi pepel kalernye bukan hijau dah..pepel plak pepel gelap...jari tu jadi keras sbb bengkak sgt and ada part rasa kebas...lepas tu dekat lutut mmg pedih sbb kesan melecet yg besar punye...tak dpt bygkan mcm mana saya jatuh sbnrnye siap ada melecet...

jatuhnya pagi semalam dlm kul 9.30...nak kata saya mamai idak jugak sbb saya dah siap buat breakfast semua naik atas sbb kejut eman and panggil mydear turun mkn...so tghari tu smpt lai pegi rumah pakcik mydear...masa tu rasa sakit jugaklah and tak ley pki kasut...dah ler saya ni jenis org pki kasut full tu...yg ada ponx sandal2 pompuan yang jenis runcing kat ujung tu mmg lh tak ley sarung...nasib lah ada selipar jamban satu yg buruk tu...bley gaklah saya sarung...tu ponx jari tak bley kembang kena tolak slow2 guna tangan...

masa kat rumah pakcik mydear tu lama lah smpi kul 5 kitaorg lepak kat sana...mkn lama mkin sakit plak rasa...mengiring salah, menyenget salah...duduk jerlah naik tangga ponx dah mcm org tua sakit lutut dah...semakin petang semakin gelap kaler lebam jari saya..terus ajak mydear pi az-zahrah...tak nak g klinik biasa sbb saya takut jari saya tu patah atau retak so nak suh doc tu x-ray...

smpi bangi kul 6 lebay ramai plak tu org kat klinik...nak taknak tgu jugaklah tahan jer...dekat sejam tgu baru smpi giliran...doc tu picit dan picit part yg saya ckp sakit tu lagi kuat dia tekan...badan saya dah berpusing menahan sakit...terus doc tu ckp oke gi x-ray lah takut ada patah....


masa nie jln dah mcm org mengandung dah...yerlah kaki sakit kiri kanan...so bwk badan dah mcm org mengandung...sbb secara kbtln saya pki bju besar yg patut saya pki belt tp sbb dah sakit sana sini saya sarung jerlah bju tu...belt ponx lupa...tp org heran plak takkan pompuan mengandung kena x-ray plak kan...hehe so hasil keluar doc tu telek sana telek sini...sbb tak berapa nmpk sgt...part jari tu dia gelap sket doc ckp sbb part tu lebam terukkan...tp klu patah atau retak ponx tak per sbb dia takkan buat apa...cuma kalau patah teruk baru dia pki splint katanye...


doc cuma bagi krim, ubat tahan sakit ngan ubat bengkak jer...and saya mintak doc buat surat sbb rabu nie saya kena pi kursus kat PD 4 hari...tgklah klu esok tak oke saya tak g lah kot... :( tp pagi nie rasa mcm dah oke dah jari kaki belah kiri tu saya dah bley gerakkan...tak mcm smlm keras kejung jer semuanye...cuma pergerakkan turun tangga mmg mcm org sakit lutut lah setapak, setapak...

tp nak tau cerita pagi tadi gatal pi sarung kasut...eloklah kan dlm keta bukak lah, bila dah smpi opis pki blk, nak pi punch card, nak naik opis dah mcm apa dah...sbb jari tu jadi sakit blk sbb doc dlm kasut ketat...tu yg jln tak jejak kaki kat tanah tu...huhu bkn apa try sarung and jln kat rumah mcm oke jer...mls nak pki selipar buruk yg satu2nye saya ada kat rumah tu...huhu selipar jamban kat opis saya lai cantik... :p dah tu jer nak bebel2...penat mengarang....hehe

1 comments:

♥ Wina ♥ said...

fuh! nasih baik x retak or patah..

 
Design with love by Jiji for Zamimie