Wednesday, February 29, 2012

Hasil Rembatan at My Dear Warehouse Sale...

cerita ahad lepas..sbb nak ke arah puchong sana sbb ada urusan kat taman equine so saya ajak mydear pi My Dear Warehouse Sale dekat nun di puchong...gara2 mysis lah nie jumaat lepas dia pegi so dia tanya nak kim apa2 tak...saya nie klu nak kim2 agak susah sket sbb satu2 menda tu saya suka nak belek2 nak pegang2 dan bandingkan...so terus ckp ngan mysis takperlah nak pi sdri...

smpi2 kat sana bru lepas hujan so org tak berapa rmai lai..tp time nak blk tu dah ptg and punyelah ramai org...beratur nak amik barang pjg giler...cara pembelian kat sini adalah pi kat display area pilih apa yg kita nak lepas tu dia akan bg resit dan byr...lepas byr baru pi amik brg...risiko dia kaler brg yg kita nak takder itu jer...sbb ada 2-3 org yg beratur depan saya tu tak dpt kaler yg derang nak...tp klu ada kaler universal tak kisahlah sgt tp klu tetiba ada kaler pink atau biru jer tak ke naya...huhu 

utk eman kitaorg rembat 2 menda jer...tp org lain saya tgk beratus2 menyoping beli stroller, beli car seat, beli high chair, macam2 menda lah derang beli...tapi kitaorg beli dua benda jer..hehe


tricycle ala2 scotter... 




betapa happynye eman sengih smpi ke telinga...tp tak ley kayuh ponx lai..sbb dia tak jmpa lai mechanism mcm mana nak kayuh huhu..main tolak pki kaki jer...tu ponx tenjet2 jer...sengaja kitaorg beli besar sket supaya dia ley pki lama sket...mula2 ingat nak beli yg ada btg utk tolak tu...lepas tu mcm tak praktikal jer sbb kitaorg nak bwk ke mana ponx...last2 beli jer mcm nie...harga RM83...harga pasaran RM119 dlm website kat kedai2 tak tau plak saya....

barang kedua adalah track formula 1 hehe...penuh bilik bila dah assemble tp mainnye kejap jer...yg nie harga dia RM69 klu tak silap saya...harap2 tak jadi mcm chungginton ari tu bkn stkt tersadai jer tp dah terabur sana sini...kira mcm eman jadi raksaksa menyerang negeri chunggington lah...huhu





sapa2 nak pegi  sempat lai sbb warehouse sale nie smpi 4 March...info bley korang pi google jer ek...sblm tu recce2 dulu dalam website produk dia, so dah bley aim dah apa nak beli and bley lah sediakan bajet siap2....

5 comments:

Me, Myself and I said...

saya pun pg jgk.. ni kali ke-3.. hehehe

mieoney said...

owh yer ker saya baru 1st time pegi...hehe selama nie dok tgk iklan and dgr citer org jer...sbb dah aim menda nak dibeli boley lah pegi...klu tak jadi rambag mata nnti..huhu

purple_lav said...

kalau tengok barang mainan anak-anak bleh pengsan. masa membeli dah pengsan sekali, masa bersepah kt umah pun pengsan lagi sekali....huhuhuhuuh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

rumah ila dekat sgt dgn mydear ne tapi tak penah ph warehouse salenye..rugi2..

mieoney said...

fiza : tau takper...aku klu eman nak main cepat jer nak mengemas sblm dia bwk kuar byk lai brg...huhu lepas tu pintu bilik mainan tu mmg sentiasa bertutup lah huhu...

ila : takper2 ada masa lai bley pegi...silalah pegi klu dah dekat bley selalu bandingkan harga bley gak share ngan kitaorg di kejauhan nie..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie