Tuesday, April 13, 2010

Baby Nasal Hygiene


kali nie saya nak share ngan korg produk utk baby yg kena selsema...sapa yg ada baby mgkn dh sedia maklum bahawa baby adalah tidak digalkan utk makan ubat selsema...tp kesiankan sbb bila time dia nak tido idung tersumbat..tu yg meragam jer time nak tido...

so masa pi paed tu doc suggest pki nasal hygiene nie sbg solution utk blocking nose...yerlah baby bkn mcm kita tau hembus hingus...produk nie adalah air laut sesaja yer kawan2...menurut pemahaman dan penerangan dr paed tu...air laut boleh mencairkan hingus serta boleh menyurutkan bengkak di dlm hidung...so dgn cara itu idung tak akan menjadi sempit lai...penggunaan kerap adalah digalakkan...

masa mula2 tu gerun gak nak pi spray kat idung eman sbb takut masuk ke otak dia...huhu tapi dia rilex jer time saya semburkan dlm idung dia...tak nangis ponx..so maknanya ia tak menyakitkan lah..lepas tu sediakan jerlah tisu atau kain lap yer sbb hingus tu akan meleleh jer...huhu tapi okelah sbb nampak yg dia lega jer...




Information : Babies from 0 to 3 years STÉRIMAR baby, is a medical device and is recommended for rinsing out your baby’s nose :

  • On a daily basis :
    • It helps to clear mucus from baby’s nose to help with breathing and bottle feeding;
    • It stimulates the natural defences of the nasal lining.
  • Assist with ENT disorders.

With its specially designed nozzle, its very gentle pressure and microfine spray, STÉRIMAR baby ensures gentle nasal rinsing and cleaning. Composition : STÉRIMAR baby is an isotonic* filtered sea water solution, 100 % natural and free from preservatives. It provides the beneficial properties of minerals salts and marine trace elements. (* Isotonic solution: a solution that contains the same concentration of salt as that of the human body cells). Sea water: 31.82 ml Purified water qsp 100 ml Recommended use : How to use STERIMAR baby STÉRIMAR baby can be used daily for baby’s hygiene : 2 to 6 times a day or more if required in each nostril.

1 comments:

purple_lav said...

cik kak nnt amik award kt blog macik ye

 
Design with love by Jiji for Zamimie