Tuesday, April 20, 2010

E-man Oh E-man...

sejak2 niekan dh semakin seronok main2 ngan eman sbb dia dh pandi main...memandangkan dh msk 5 bln kan so banyak menda dh berubah dlm diri dia....


~kesayangan mama n baba~


sebelum nie kalau dia tido statik jer meniarap skrg dia dh boleh tido terlentang and nak tido terlentang jer..dh ler klu nak tido terlenatng susah nak tidokan..klu meniarap sng jer babap tang montot tu lama2 tidolah..bis klu terlentang nak dibabap kan tang mana? so solution tiarapkan jugak and tekan montot dia bg jgn angakt...tp skrg dh pandai bila kita tiarapkan cepat jer nak pusing terlentang...kagum jugaklah sbb mcm tindkan yg sepantas kilat...apa2 ponx mama sayang eman...



lai yang sangat2 memberi kesan tido adalah lasak oke...dh tak leyh dh tido dlm baby cot tu..sbbnye dia nie tido berpusing2..pas tu tido suka melintang dr org...mean klu tido atr saya and mydear kaki mmg kat perut saya and kepala kat baba dia...sib lah katil king size kalau katil queen baba tidolah bawah...tp yg saya perasn dia mmg tido suka menghimpit baba dia...pas tu tgn suka nak raba2 baba dia..mean mcm nak pastikan mydear sentiasa ada disisi dia...sumpah sgt cute bila dia raba...haha apa2 ponx mama sayang eman...


~see tido kaki atas bantal okey..pillow is for head sayang not for your feet~


sebelum nie kalau org agah2 muka macam blur jer..tapi skrg dh pandi respon..kdg2 smpi sengih nmpk gusi ponx ada...seronoklah kiranye...bila time atr nursery kalau kita bye2 dia sblm nie muka blur jer mcm tak tau apa...skrg dh senyum2 dah..apa2 ponx mama sayang eman...



kalau sblm nie tido mmg nyenyaklah smpi ke pagi..bgn ponx nak susu jer tu ponx nagis ala2 jer...tapi skrg nie nak tido susah bila dh tido smpi ke time kita nak tido dh start rengek2..rupa2nye nak tido bwh ketiak baba...pas tu time nak susu tak menyabar nangis ya allah mcm kena gigit semut...tp pagi bgn dgn cerianye... apa2 ponx mama sayang eman...



kali nie yg sangat tak bley belah bila pagi bgn kul 5 pas tu bebel2 sorg2..puas ditepuk, didodoi disusukan tetap tak mo tido...kalau nak bebel sorg2 tu tak kesahlah..ini tak kuat oke smpi tgkt bwh boleh dgr...hahah smpi kitaorg ckp "eman tidolah mama ngan baba nak tido nie"...mcm budak tu paham...huhu apa2 ponx mama sayang eman...

~ini dia budak yg pgi dh kejut org bgn...muka ceria jer~




~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie