Wednesday, April 7, 2010

Tuan Rumah Sakit... =(

lama plak rasanye dh tak update blog...kemalasan melanda diri kerana saya belum pulih sepenuhnya dari kesakitan...cehh mcm sakit apa jer...act saya kena gastrik lerrr..huhu tp maklumlah klu sapa2 yg mmg penah ada penyakit nie mmg lmbt sket nak baik...so skrg nie dlm proses pemulihan...

sakit sbnrnye dr mingu lepas tp lebay kepada loya rasa nak muntah...masa tu dok fikir sbb hormon yerlah time nak period kan...tp bila dh period tak oke jugak tp makin teruk rasanye...waktu kesakitan kemuncak masa sabtu pagi sblm subuh tetiba sakit perut mcm kena tekan2...pas tu rasa meletup2 dlm perut smpi ke pinggang...dan diikuti ngan kentut2...last2 pagi tu bgn terus kuarkan segala isi perut...muntahlahkan smpi ptg dkt 3 kali gak muntah..dh mcm org mabuk pregnant plak...huhu

tp lepas pegi klinik ptg tu so far alhamdulilah semakin baik...lagi lah sbb mydear yg jaga mmg on time punyelah dia paksa mkn ubat...huhu tp nak mkn ponx kena hati2 jugak...tak leh silap mkn sket mula lah dtg blk rasa loya tu...mean gas dh naik smpi ke atas lah...skrg nie tak leh lai minum minuman bersusu, pedas, masam and sejuk...mesti gas tu naik ke atas...

dulu masa saya form 3 mmg lama lah kena gastrik nie smpi ada satu masa tu msk spital lah jugak...huhu so nmpknye kena jaga2 sketlah mkn lps nie...seksa klu kena bdn jadi lemah, kepala sakit...rasa nak tido jer...apa2 ponx mmg kena jaga diri lah sbb klu dh sakit ngan eman and mydear ponx terbiar jer..siblah mydear bleh jaga diri sdri and jaga eman serta jaga isteri dia yg terbaring kesakitan nie..huhu

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie