Monday, April 26, 2010

nenong...nenong...nenong..



hot chat pagi ini psl beri laluan pada kenderaan kecemasan spt polis, ambulans dan bomba... ada pendengar yg tak bg laluan sbb derang kata dlm tu takder patient ponx....ermmmm bg sayalah kan kita ken berfikiran positive...kita fikir jerlah yg ambulan tu nak pi amik org sakit..so dlm tu mestilah blm ada patient lai..nak pi amik org sakit takkan plak nak jln mcm siput bab* kan..kenalah lelaju..mmglah kdg2 ada sstgh pemandu ambulans nie tak beretika tp kita ponx jgn lah selfish sgt..ambulans oke atr hidup dan mati...

lain lah klu polis yg escort keta lain yg tu takperlah kan.. sbb kdg2 saya ponx menyampah dgn polis escort nie...org dh bg laluan jln jerlah...nie nak lai suh ketepi lai dh habis tepi dh org pegi...ingat derang sorg jer nak cept org lain ponx nak cepat jugak..sbb tulah 'org besar' tak penah rasa kesusahan rakyat bawahan sbb semuanye dipermudhkan bagi mereka...sdgkna rakyat stgh mati nak tempuh jem, sakit2 kepala tempuh jem..dia sedap2 jer duk dlm keta meluncur dgn laju..eh melalut dh citer lain plak..huhu


td sdg2 drive smbil dgr topik pagi tu tetiba ambulans lalu...mmg serius ada jugak org spesis macam nie..tak bg ambulans tu lalu..mmg zalim lah manusia itu...cuba dia bygkna yg sakit dlm tu mak bapak dia..sbb dia wat cam tu hah amik meninggal org tua tu..nak salahkan sapa...ambulan tu? pihak spital? atau diri sdri? tp manusia mana nak mengaku kesalahan sdri asik menunding jari kat org lain jer...kalu kita bg laluan kat ambulan tu bknnye lambat kna kita smpi berjam2...stkt 2-3 minit jer...please lah concern sket ngan menda2 emergency nie...melibatkan nyawa tu...apa2 ponx lu pikirlah sdri...

p/s: bru tonton citer emergency tu...ambulans tu nak pi selamatkan pompuan mengandung yg terjatuh...sib lah rak teruk cuma tak berapa sedarkan diri jer...rasa mcm sayu plak tgk bila mcm tu... :)

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie