Thursday, April 22, 2010

Piss Off... :-L



Situasi 1

pi keja pagi2 ngan mydear ikut NPE sbb nak menuju opis mydear kat menara rebung...dr jln bwh kat petronas baru bukak kitaorg nak susur ke kanan dkt angkasapuri...tp sbbkan ada sorg pakcik yg bwk motor mcm siput bab* kitorg ponx potong kiri terus kedepan...tetiba plak kena hon ngan pakcik tu...okelah fine...so dlm pada tu kitaorg nak masuk lane kanan dia ponx tiba dh kat kitaorg smbil hon2 tak puas hati...pakcik tu dh lepas and kitaorg ponx dok blkg dia...dia dok tgh2 lane dn bwk motor mcm siput bab* lai smbil pndg kitaorg dr cermin sisi motor dia tak puas hati...mydear cucuk2 sket bg suh dia cptlah...bwk motor dgn kelajuan 20-30 km/j kat lane tengah sapa tak hangin...pas tu dia ngan slumber dlm slow tu pndg kitaorg, pndg plate kereta adalah dkt 2-3 kali... mydear dh geram dh angkat tgn bkn mencarut oke tp mcm tanda apa hal...kitaorg ponx terus msk lane kiri kat sekolah tu and dia teruskan perjlnan naik atas jmbtan tp tetap dgn bwk motor slow and pandg2 kitaorg...


bkn nak berkurang ajar tp dgn cara mcm tu mulut mmg tetiba jd jahat...yerlah dh bwk slow smbil pndg blkg klu jatuh nak salahkan kitaorg ke? mslh yg kitaorg tak phm tu apa salah kitaorg...kiatorg tak langgar dia ponx...cuma potong dia belah kiri jer...klu nak mencar** mmg boley lah tp sabarkan jerlah hati sbb org tua kan...





Situasi 2

kejadian kat opis masa KPJ specialist kajang dtg kat opis saya...tak taulah dijemput atau mengoffer diri utk dtg smbil mempromosikan hospital tersebut...derang ada wat mcm test lah cek BP, darah berat semua...kira mcm majlis start kul 9 tp kitaorg sbb byk kerjakan siapkan dulu keja...so dlm kul 10.30 bru smpi kat bilik taklimat tu...so bila smpi derang kat dh tutup dh kira mcm kuota dh penuh ker apa tah...oke fine..so kitaorg lepak2 jer lah kat situ smbil tgk baki2 derang yg tgh wat test tu...pas tu gatal2 pi try timbang nak tgk berat naik ke tak..okelah tetiba nurse tu tanya tak nak cek BP ke? okelah kitaorg pi lh hulurkan tangan...kami tak ramai ponx dlm 3 org jer...bila dh abis semua tu..tetiba nurse yg tmpt cek drh tu ckp tak mo cek drh ke..saya tanyalah boleh ke? dia ckp boleh...so saya ponx doklah kat kusi tu...tetiba ada makcik yg tak berapa cun [sbb suma nurse KPJ tu comey2] dr KPJ tu dtg... rasa dia nie mcm kerani lah kot... tetiba kata dh tak boleh lah kita dh tutup...oke fine...tetiba kuar ayat dia yg menyakitkan hati ..."sapa suh lambat, biasalah org lambatkan mcm tulah rugi"... kira dia nak ckp org lambat selalu rugi...


dalam hati saya what the hell!!...saya ponx jwblah kitaorg buat kejalah dulu bru dtg..ingat kami nie takder keja ke...terus dia ckp takperlah duk lah tgu lepas nie ada talk session...owh please ko dh wat kitaorg mcm nie nak pujuk2 plak...terus kitaorg belh ramai2....


mcm kurang ajar plak rasanye...mentang2 lah buat test free...apa ingat kitorg tak mampu ker...eh hellow saya dh pi KPJ Specialist Kajang dh tiga kali okeh....baru berangan2 nak bersalin kat situ [insya-allah 3 thn lai]... dpt staff perangai mcm tu mmg lah...tak tau nak ckp...marah2 sgt2...menjatuhkan maruah org ponx ada...tp saya rasa mgkn dia sorg atau ada 2-3 org kot yg mcm tu...sbb masa saya g kat hospital tu staf dia semua oke2....siap minta maaf wpun salah kami...adalah kisahnye tu...huhu




~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie