Monday, April 9, 2012

Critter Land, The Heritage....

lama dah sunyi sepi so skrg nak warm-up sket punyer susahlah...gbr ponx tak watermark just resize jer....huhu jgn ada yg curi plak taw sbb mentang2 saya tak buh watermark....huhu ini citer bln lepas...mcm biasa klu weekend takder apa2 aktiviti sure kena jugak keluar...so ajk mydear pi kat sini setelah di propose byk2 kali akhirnye berjaya juga...

the heritage bi bgn seberang jln dari the mines tu...kitaorg park dekat the mines and jln bwg tunnel yg dekat sungai tu utk tembus bgnan nie...smpi around 11 klu tak silap saya...harga masuk utk kanak2 RM22 jer...dewasa tak yah byr ponx...masa saya g tu ahad rasanye tak ramai org ponx lai....tempat dia bersih jer, sbb kat dlm tu semua org kena pki stokin termasuk parents...so sbb eman takder stokin itam pki lah yg ala2 putih...masa nak blk tu tgk kat tapak stokin tu bersih jer...










masa mula2 tu kitaorg was2 juga boley ker mak ayah ikut sekali masuk dlm...memandangkan eman 1st time serta kitaorg ponx sama juga so beria2 tanya staff kat situ...siap ulang tanya parents ponx bley pnjt2 sekali ker...boley katanye...tp harap maklum korg mmg akan terbakar byk lemak sbb tempatnye 3 tingkat serta rendah ...wpun saya tak terlampau renek nie kena membongkok2 apatah lai org tinggi...

eman plak jln laju jer...termengah2 saya mengejar...segala yg dia lalu saya lalu, dia turun slide saya turun juga...mengah acik nie hah...last2 saya biarkan jer sesorg...smpi ke tingkat 3 ponx kitaorg biarkan jer...sbb saya tgk semuanye nmpk selamat so biarkan lah dia explore...jgn terlalu protective sgt kot...tp perlu jugak tgk2 sbb ada sorg budk pompuan tu dia sorg2 jer...dah lah mcm lemah lembut...rasa mcm lebay kurang eman kot cuma yerlah bdk pompuan...mak dia tak tau kat mana, mmg dia independent giler lah...tp kesian ko kena ketuk kepala ngan ada satu bdk cina tu...bdk tu nak lalu jer tp budak tu tak kasi lalu and dia ketuk kepala bdk pompuan tu...terpisat2 bdk tu...bkn sekali 2-3 kali last2 lepas tu dia nak pukul lai saya laju2 pegi kat situ saya ckp "hei buat apa tu?" smpi jegilkan mata saya...terus bdk lelaki tu bila nmpk saya jer jeling...mcm gangster plak sayaa rasa...

wpun kita nak biarkan anak kita independent kita kena pantau juga...biarlah kita dok dari jauh jer tp jgn kacau dia sbb benda2 mcm nie bley timbulkan ketakutan dan fobia lah...mcm eman dulu2 klu g playground dia takut klu ada bdk2 besar main sekali...sbb bdk2 tukan lari gedebum, gedebak lepas tu dia tolak2 eman....skrg dia oke dah sket...cuma klu nmpk ada bdk2 besar dia tak akan pegilah main kat situ...k


jgn tak tau kita bley alami gak semuanye sdri tp agak2lah kan...hehe jgn kita lompat2 sekali atas tu...slide yg atas nie punye curam dan tinggi...1st time saya teman eman lepas tu dia alone jer buat sdri...mula2 mcm seriau jugak tp biarlah dia buat sdri...hehe kitaorg tolong sorak jer dari atas...dia yg cari jln sdri naik atas...

ada satu part tu dia turun slide gelongsor pusing2 setinggi 3 tingkat sorg2 jer...serius 1st time saya turun gak hati berdebar2 ckp bilalah nak smpi ke bawah tp dia relax jer sorg2....siap turun meniarap hokey...stunt lah kiranye...huhu



next time nak g lai ari tu kitaorg dpt coupon diskaun klu pegi ada diskaun RM4 jadi RM18 jer...huhu bleylah nak g 1bln sekali sbb dpt 3 keping coupon...saya lupa nak amik gbr kat sekeliling critterland nie...ada tempat lepak utk parents tgu anak2 and ada disediakan locker juga utk simpan brg2 penting...sbb kita nak follow anak freely tak yah ler bwk segala mak nenek handbag....lenggang kangkung ngan kamera jer sudah... :)


3 comments:

purple_lav said...

wow menarik nye tempat ni. rasa nk pegi sbb aleesya memang obses ngn benda2 mcm ni. memang kt situ tak de orang sgt eh? aku tgk lenggang je....

teringin nak naik slide mcm tu, tp bleh ke dgn keadaan skrg ni heheheh....

pipi eeman makin montel, mgkn sbb makan telur je ye hahaha

mieoney said...

ha ah wei tak ramai sgt org...sbb tmpt tu takder apa2 selain critterland jer...bgs gak klu org tak ramai akuu suka...hehe

usahlah ko nak naik slide tu seriau plak aku tgk...biarlah aleesya sorg jer yg naik...huhu

With Julia said...

sure eman happy gila mama & papa dia bawak pi indoor playground...yg ptg safet first kan...weeeeeee tgk kak mimi pun join sekali main lagi best...nanti kena tggu 2 thn lagi lah baru leh bawak pi main2 sini...takut mama juju dia je lebih2 main ahahhahahhaha ;D

 
Design with love by Jiji for Zamimie