Wednesday, April 18, 2012

Nasi Lemak Petak...


mydear tanya camner wat jadi nasi lemak petak2 nie...senang bangat bdk sekolah ponx tau buat saya kata hehe...ptg2 post gbr mknan tak lapar ponx tapi sajer gedik2 buh gbr mknan...sbnrnye kepala tgh ting tong sbb flu yg teruk sgt...semua sakit jadinye...tekak ponx gatal2 nie....so utk elakkan dari tido sbb klu tido sat lai bgn lagi rasa ting tong [klu dpt tido berbaring okelah]....so buat lah menda2 tak berfaedah sket smntra tgu keja mai...

rasa2nye nasi lemak yg saya masak 2 minggu lepas....weekend biasalah ada jer menda nak wat...plan asal nak mengemas bilik mainan eman...so masak siap2 nasi lemak supaya tghari ponx bley mkn lai..and tak yah lah saya masak byk2 kali...tp tak kemas ponx bilik tu...dah mkn nasi lemak semua tido ke laut...huhu


pesan mak saya klu msk sambal tumis biar lama2 tumis ngan api kecik...baru lah dapat sambal tumis yg kaler gelap2 and sedap...tp jgn lupa kacau kena selalu klu tak hangit kat bwh...hehe beras pki basthmathi yg direndam dlm 1/2 jam baru dapat nasi lemak peroi2...nyuum

bfast pagi kat luar rumah mmg terbaik dengan angin pagi yg sepoi2 bahasa...air oren tu fresh oren tau...nak dptkan secawan mcm tu dekat 5 biji oren sunkist saya guna...sbb oren tu takder dah air, dah kering airnye...biasalah dh simpan lama...blend sekali ngan batang celery sedap rasa mcm berempah gitew....hehe

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie