Tuesday, April 24, 2012

Family Day Tema Merah...

bertempat di Zaini Guest House Janda Baik Pahang...seawal jam 8.00 pagi dah berduyun2 org berpakaian merah meniti jambatan buluh...hehe family day opis saya...kira dalaman punyelah untuk suka2...sbb kitaorg nie staff unit jer dah 30 org tak campur ngan family lai...so mmg ler ramai...tu ponx ada yg still bujang lai and ada yg tak dpt dtg...agak ramailah kan mmg gamat kwsn nie....

kitaorg pilih tmpt yg private sket supaya selesa kami nak beraktiviti dan tak kacau org lain....konsep adalah BBQ dan potluck...so mknan mmg super banyak...tempat pilihan adalah back to nature mmg best sbb tenang jer bunyi air sungai, bunyi riang2...dok bawah pokok mmg terbaiklah...

disebabkan jambatan yg elok runtuh dan tuan punya kawasan nie tak smpt nak bina balik jambatan baru dia buat jambatan smntra....jambatan buluh...seriau jugaklah dgn nak bwk ayam sebesen, hadiah2 nak seberang titi nie mmg mencabar...tp berjaya jer tanpa berlaku insiden tak diingini...alhamdulilah...bkn tak bley redah sungai...tp sungai tu berbatu2 didalamnya licin dan berbahaya...

.:: sblm apa2 snap2 lah dulu mama and eman ::.

.:: pandangan dari tingkat atas, serius rasa mcm duduk kat kampung ::.

kitaorg dapat kemudahan club house sbb kita dah bayar yuran masuk RM10 setiap org...so kemudahan dlm tu dia bg...mcm rumah kayu dua tingkat lah...yg bwh lapang jer yg atas bertutup sket bley nak solat and rehat...ada disediakan sejadah bantal tilam semua...

.:: tapi nak naik atas dia punye tangga mmg curam giler hehe ::.

.:: tepi club house ada sungai kecik ::.

aktiviti kitaorg plan aktiviti mudah and santai jer sbb nak seronok2kan...so smntra setup utk mkn2 and bakar kitaorg buat aktiviti mewarna untuk kanak-kanak...sajerlah suka2 eman ponx masuk...eman semua acara ponx dia nak masuk huhu....easy going lah katakan...


tgk kat bawah nie acara masuk air utk pasanagn dia ponx nak join juga...sbb dia nak main air sbnrnye...hehe yg nie kitaorg juara...tak sangka lah plak sbb tgk org lain laju2 jer lari...saya mula2 jer lari laju last jln jer....hehe

kat bawah nie plak acara bwk sumi dlm sudu ponx dia nak join...hehe pegang sudu ponx tak stabil ada hati nak bwk sumi dlm tu...takperlah saya layankan jer janji dia seronok...


.:: unit penyata rasmi dan family ::.

ada byk lai gbr saya tak larat nak letak sbnrnye ini ponx pilih2 jer....gbr mknan, gbr aktiviti ponx byk...seronok jer semua org saya rasa....next time kena wat lai...

.:: yg nie bhgn bawah dia...luaslah ::.

.:: jgn tak tau eskrem malaysia ponx ada...debakkk ::.


lepas habis aktiviti sblm acara penyampaian hadiah acara mandi-manda dan makan2lah...sungai dia cetek dan berbatu so bleylah nak duduk2 jer smbil kocak2 air...eman sukalah dia dapt main air...dah ler air sejuk jer...klu ikutkan ngan saya2 sekali nak berendam dlm tu...hehe


lepas dari nie dah simpan dah kamera sbb leceh plak nak main air semua nak pegang kamera lai...last2 simpan jerlah....lebay kurang kul 4 kitaorg balik dah...sbb kena kemas semuaye dulu sblm balik....eman naik keta tak smpi 5 minit dia tido dah...punye letih and mengantuk...smpi rumah saya angkt letak kat kerusi dia tido smpi magrib...tu ponx sbb kena kejut klu tak smpi esok ponx dia tido lai gaknye...hehe



3 comments:

sawaNiLa said...

tangga pesen camtu...dari kecik sampai besar i takut. takut jatuh hahaha

With Julia said...

yey teringat aksi eman yg cukup kuat bg kerjasama dlm games...suka tgk ehehehhe nak gelar eman jd supermanlah ehehhe :D

mieoney said...

yatie : dah rupa mcm tangga kat rumah pjg tukan...seriau rasa takut kaki terjerlus jer hehe...

julia : eman mmg suka klu org ckp dia superman atau spiderman tau jujue...nnti dia akan ckp "eman, man-man"...hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie