Wednesday, April 25, 2012

Singgah Selalu, JB...

cerita masa kat JB...punyelah lama terperukkan baru skrg nak citer...biasalah pc bermasalah...blm lai citer saya cuti so sbb tulah blog tak berupdate sokmo...lepas tu malas ponx sama...huhu pegi jb ikut mydear os so mmg takder aktiviti apa2 sbb pegi ponx tergesa2 balik ponx tergesa2....hehe so kita kuarkan dulu citer psl mkn...

lepas dah check-in and luruskan pinggang baru cari mkn...smntra rilex2 tu saya google lah tmpt mkn best kat jb and terjmpa derang citer psl restoran singgah selalu nie...dengan GPS mmg takder masalah...saya nak bg direction ponx tak tau...tp jln setentang dengan Tune Hotel tu jer yg saya boley ckp...huhu

mamat nie klu nmpk buku menu dia nak konker sorg2...lepas tu mulut bising; "mama nie eman nye, eman nye"...klu kita tak layan terpekik2 dia panggil...huhu nak tgk menu ponx tak aman mcm nie...

sblm apa2 snap lah dulu tuan punye blog...sat lai dah membaham mmg lupa lah nak snap...lagi2 lah waktu nie dah kul 10 perut dah lapar and mata ponx berpinar2 sbb menu byk sgt... :p

dah ler buku menu besar lepas tu menu byk lah sungguh tak tau nak order apa...nak order nasi set2 laut tu susah gak...sbb mydear kureng sket...lepas tu nak mkn plak kena ngan tekak eman, takkan nak amik ketam bercili plak...lai ponx kang nak kopek isi ketam tu terkial2 dia dah jerit2 suh suap plak....




rambang mata tgk gbr...bila dah lapar2 mmg tak tau nak pilih mkn apa...masa google tu tak jmpa apa yg derang suggest mkn kat sini...so main taram jerlah order...janji eman bley mkn and perut kenyang sudah...

air amik sirap ngan fresh orange...sajer gedik2 dari ari tu nak rasa air sirap cam orang kawen tu...tp susah nak jmpa...klu jmpa ponx kat umah mak saya...tu ponx klu bernasib baik dia rajin buat adalah air tu...tp fresh oren dia mmg pekat and sedaplah...tak campur air punye...pure betul...

sekali nmpk dlm menu nasi goreng ketam...selamat sbb nak mkn ketam and nak kasi eman mkn sekali kita order yg nie sudah...sedap lah nasi nie...wpun rasa ketam dia tak byk tp still bley rasa ketam yg manis tu...dia bkn guna isi ketam betul2 cuma tak cukup byk jer...nasi dia sdri ponx dah sedap...eman punye laju mkn separuh lebay sket dia sorg jer mkn...

mydear mmg tekak mat salleh so order western lah dia....ponx sama gak sbb rambang mata tak tau nak order mana satu so pusing2 order ini juga...hehe chicken chop with black pepper sauce...rasa biasa jerlah mcm kat kedai2 lain...

yang nie terpaling terbest sekali roti john...kitaorg pegi smpi 2 hari mkn menda nie juga...sedap roti john nie lain sket dari beli kat pasar mlm tu...dia ada mcm rasa kari2 gitew...mydear mkn sorg2 tak pndg kiri kanan dah tup2 tinggal seketul jer...huhu

esoknye mkn kat sini juga tp saya tak bwk kamera sbb mula2 ingat nak mkn kat shopping kompleks apatah namanye dekat ngn seri pacific hotel tu....pastu mydear berubah fikiran nak mkn kat sini juga...mlm tu kitaorg mkn nasi + sup ayam + telur dadar utk eman, mydear roti john and saya sizzling mee...tak sedap so korang tak yah order menda nie...menyesal plak order...konon2 nak mkn lain dari yg lain terus tak besh...so klu pegi JB lai bley mkn kat sini cuma kena pastikan order mknan yg betul2 sedap...nyum2

5 comments:

Hazmin Hamudin said...

Tak berapa nak suggest makan dekat sini sebab mahal. Adik ipar orang JB sendiri pun tak pernah nak makan dekat sini.

sawaNiLa said...

nanti kalau terlalu JB kena singgah selalu nih

mimie said...

Hazmin : mahal tu sudah tentu..tp sekali sekala mkn bley lah...

yatie : sblm pi kena google dulu mknnan yg best so takderlah rmbg mata nak pilih hehe..

With Julia said...

wauuu best yer restoran singgah selalu kak mimi...byk betul dishes diakan...yg ptg juju tgk byk betul sayur2 dia...itu yg plg bgus berkhasiat...nanti nak singgah sanalah kalo melawat adik ipar nanti :D

OUTBOUND TRAINING DI MALANG said...
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Design with love by Jiji for Zamimie