Thursday, April 26, 2012

Puteri Pacific Hotel, Johor Bahru...

so mcm biasalah klu dh dok hotel kena bagi review utk panduan org lain....sbb org mcm saya lah klu nak booked and duk satu2 tempat tu saya suka baca review kat blog2...sbb dr situ kita bley tahu gbr sbnr hotel serta bilik tu....

oke kitaorg smpi johor lebay kurang kul 8 lebay dekat kul 9 klu tak silap saya...bdn mmg dah letih dah sbb saya g keja dulu...blk keja siap2 terus shoot ke JB...dah lah letay lapar plak tu sbb dok siapkan keja sbb nak cutikan terus tak smpt nak mkn...

hotel nie dekat jer ngan bangunan and betul2 bersebelahan dengan bgnan Persada Johor...klu duk kat sini bley lah jln2 jer kat kwsn sekitar...pi shopping complex apa tah lupa plak namanye...ada dua tp satu tu tgj renovate yg nie betul2 dekat...yg satu lai tu kena di seberang jln gak...dekat lah sgtkan...smptlah saya pegi ngan eman berdua jer sbbkan mydear kan keja so seharian kitaorg dok kat bilik...pagi bwk eman pi pool, lepas tu tghari pi jln2 kat situ...ptg tido kat bilik...hehe

.:: lobi hotel besar sungguh ::.

.:: haipp nak korek idung lah tu huhu ::.

.:: kaunter check-in dan segala bagai kaunter...besarkan..nmpk mydear kecik jer ::.

hotel nie nak booking kena online...puas kitaorg cari tak jmpa plak no telefonnye...tak leh nak wat reservation call...leceh gak klu org takder internet semua kena redah jerlah...klu tak der bilik kosong sekian terima kaseh huhu...

kitaorg dpt bilik tingkat 11 dapat bilik pemandangan belah persada johor bawah tu ada kfc 24 hhours...kat situlah saya ngan eman lunch esoknye...huhu jln kaki seberang jln jer siap ada link way bridge dari hotel ke bgnan persada...

masuk2 bilik jer terus eh...nmpk luar mcm gah tp bilik biasa2 jerlah...bed runner ponx takder, togel jer...mcm bilik hotel biasa jerlah senang citer...still gunakan perabot lama, berkarpet, tv kecik huhu...tp better than kangar palace lah huhu...bau kepam takder so okelah bg saya...

gbr dlm bilik nie jer yg ada saya amik sbb letay sgt...smpi2 terus landing smbil tu sebuk nak google tempat mkn kat JB kan...bilik air oke bersih ada bathtub semua cumanya dia punye curtain dlm bilik air kat bathtub tu bertaik lalat sudah...buruk sungguh pemandangan saya mls lah nak snap...cukuplahkan nak review lebay2 kita bkn dok bilik yg mahal2 kan so klu org hotel tu baca mesti dia ckp; 'amik bilik murah nak komplen lebay'...huhu eh murah ponx tak murahlah RM200 ke RM300 lebay jugaklah smlmkan...

breakfast pagi oke sedap...wpun pilihan tak byk tp sedap bg saya...yerlah nak mkn byk mana ponx pagi2 kan...huhu rendang best, cucur bilis best sbb dia buat cucur bilis cicah sambal...hari pertama tu siap ada lempeng mkn ngan kelapa lai tu...cuma satu jer waitress tu awatlah muka masam jer...mood ke lautkah...klu sorg tak per saya jmpa dua org oke...dua2 hari yg lain dan org yg lain...hehe

erm next time boley jer klu nak dok sini sbb dekat ngan kemudahan lain...klu ikut husband g os bley lah duk sini...so time derang g keja bley lah korg shopping2 hehe...owh yer cd pirate ponx byk tau...saya beli satu korea drama (the moon that embraces the sun) ngan dua cd lagu bruno mars ngan selena gomez *cough*cough... :p

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie