Wednesday, April 18, 2012

Chatime at The Mines...

lepas makan kenny rogers tu ronda2 dulu sblm balik tetiba nmpk signboard chatime...so smngt kitaorg pi cari chatime...bg saya sbb feveret kan smngt cari...lai satu sbb nak bg mydear rasa kesedapan chatime berbanding each-a-cup...smngtkan...huhu

tapi memang berbaloi2 lah hasil menunggu lama tu sbb mydear ponx suka...tgu lama sbb pearl tu dah habis so derang nak kena masak dulu...dah masak nak kena rendam dengan air gula melaka supaya sebati ngan pearl tu baru derang bley wat air...dkt 30 minit saya tunggu...itu beza pearl chatime ngan kedai lain...dia rendam ngan air gula melaka...


nmpk dua gelas satu penuh satu kosong...yg kosong tu mula2 beli...mydear ckp tak yah beli byk2 sbb baru lepas mkn so cam kenyang...okelah saya yg menurut perintah...sekali dia sedap jer sedutkan smbil ckp sedap2...huhu last2 kena beli lai satu...nasib tak sempat utk cawan yg ke-3 sbb time tu hujan ponx dah stop and perut ponx dah bertambah ketat...

mula2 saya beli flavor biasalah pearl milk tea...second time tu rasa mcm nak beli flavor lain plak...tp sbb byk sgt jenis saya tak tau nak beli yg mana...bila dah wat kptsn nak beli flavor yg sama tetiba nmpk promosi flavor baru...Lychee Pearl Milk Tea...pergh sedap sgt...lebay sedap dari pearl milk tea tu, bg sayalah...tp mydear tak berapa suka sgt...saya suka jer...

eman tido so takderlah rebut2 minum ngan dia...eman klu minum ponx sama laju jer sedut...tp bila dapat yg pearl tu dia buang sbb kenyal2 pelik...saya ngan mydear geleng2 kepala sambil ckp rugi2... pastu gelak...

tingkat berapa saya tak ingat tp level yg ada surau tu...snap masa nie sbb hujan tgh lebat...tu yg beli lai secawan...lai ponx sbb eman ponx tidokan so mls nak kaco dia angkat sana sini...biarlah dia tido...

so lepas dari minum kat sini kitaorg tetap juga memburu chatime dimana2...hehe weekend baru2 nie blk rumah PIL kat jln duta, so kitaorg sanggup pi Publika tu siap masuk parking semata2 sbb nak cari chatime...dan bila order mydear nak yg large size lahkan...hehe saya tetap yg sama lychee pearl milk tea...nom nom nom...rasa skrg nie mcm nak g beli plak kat publika tu...dah ler dekat jer ngan opis saya...huhu tp nnti mydear jeles, klu nak tapau blk nnti dah tak sedap so kena beli and minum sama2 lah...

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie