Tuesday, September 11, 2012

Bila E-man Memasak...

nie namanye budak kreatif dan takder keja...mama dia memasak dia ponx sama naik nak masak juga...selalu klu eman borink dia akan kacau saya masak kat dapor...selalunye saya suh dia menyapu kat yard belakang, klu dia tak nak tu yg dia sebuk nak periuk kuali saya...bila dah dpt periuk kuali mulalah mcm2 demand...nak sudiplah, nak bwg lah, nak itew nak ini...bila tak bagi kat mana kita nak menumis kat situlah dia menyelit...bahaya2...


last2 dia hangkut periuk mangkuk saya bwk naik atas...senyap2 saya skodeng sekali inilah kojer anak bujang saya kat atas...takder sapa yg ajar dia sdri yg kreatif fikir mcm tu...kutip segala apa yg boleh mcm bateri, bunga dn segala yg boley lah...huhu



.:: bateri also can cooked ma ::.

.:: bunga kertas saya...siap pki sudip lai tau ::.

3 comments:

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum...

salam kenal... :)

amboiiii rajinnye dier masak ye.. mcm2 dlm peyuk mamanya.. hehehe budak2 mmg camni.. cute sangat diorang time ni kan.. :)

juelee said...

sangat kreatip.... rayyan pun suka ngaco kalau sy masak, tp saya mmg tunggu ayah die balik br masak.. sbb penat nak tgok die nak masak lg.. lambat bk kalu, makan kedai aje.. hikhik

mimie said...

jassnani & juelee - budak2 tgh naik mcm nie mmg dia akan berimaginasi lebay...sbb tu byk menda2 kreatif akan derang buat...yg buat kita geli hati, yg buat kita marah, semua cukuplah...tp biarkan jerlah proses pembelajaran katanye.. :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie