Wednesday, September 5, 2012

Merdeka Raya 2012...

cerita raya lai...berpinar mata pilih gbr...so ini jerlah pilihan saya...sbb pilih tu sudah tentulah ada gbr sayakan...huhu tak brp byk sgt gbr posing, byk yg ala2 candid jer sbb sebuk lari sana lari sini...kamera ponx suh member yg pegangkan...dia lah yg tol snap gbr2 nie semua...


konsepnye adalah gerai2...setiap bhgn akan buat menu yg berbeza...seronok sgt saya sbb bila tau bhgn kitaorg kena wat desert...bos2 dah pesan tak yh byk2 jenis...yg penting kualiti dan kuantiti lahkan...selain tu ada wat pertandingan gerai tercantik tema merdeka raya...sbb tulah tgk byk jer mendera2....huhu

.:: see the aksi kak nam disitu huhuh ::.

gerai yg dah siap deko2...dah ala2 kat hotel dah ngan kain batik ponx kuar...bergbr ngan bos bhgn lah apa lai...


yg nie semua staf dlm divison kitaorg...tak cukup corum ponx...tp apa yg korg tgk itulah realiti...pompuan ramai...lelaki ada 5 org jer dari 31 org...huhu teringat zaman sekolah dulu dlm kelas saya ada 40 org, 5 jer lelaki selebihnya perempuan hehe...

sementara tgu majlis bermula kitaorg lepak2 kat tepi gerai sbb nama gerai kitaorg 'merdeka raya di kg halaman' so ala2 kg gitew duduk atas lantai...lai ponx meja penuh...yg ada nun jauh disana jauh dari gerai kitaorg...leceh nak refill brg yg licin nnti...

gbr ala2 fish eye nie...tp saya snap dari banquet punye mangkuk dome tu...mula2 saya nak betulkan tudung, sekali tgk cam menarik klu snap nie...terus panggil kwn2 terdekat and snap...huhu merasalahkan klu nak beli lens fish eye tu tak mampu lah saya...huuuu lai satu nak ckp punye licin berkilat derang polish dome tu... :p

gbr kat bawh nie semua random2 jer saya dah cantum2kan...klu nak letak semua mampos lah nak resize and upload...sdri tenguk juling biji mata...tu ponx nasib baik bateri kamera kong klu tak mau jejak 500 keping gbr hehe....



gerai desert kitaorg ada menu carrot cake, kuih lapis and seri muka, karipap, apam polka dot, parmesan cheese cake and chocolate cheese cake, bread butter pudding, puding caramel and cocktail... wah tetiba sendiri terliur tgk karipap tu...sedap tau karipap bley order lai next time...



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie