Monday, September 3, 2012

Syawal 1433H - Part 1...


dah nak habis raya baru nak hegeh2 update citer raya...minggu lepas saya keja dah tp a bit busy plak sbbnye sebuk uruskan jamuan raya opis...nak blog hop ponx tak sempat, apatah lai nak belek2 blog sdri...tu yg blog sepi jer...bkn bercuti tau...blm masanye lai cuti2 nie...huhu

so utk semua sedia maklum thn nie raya kat perak...sehari sblm raya kitaorg bertolak...mcm 2 thn lepas bertolak sehari sblm raya tak jem...tp kali nie jem dekat 5 jam...huhu sakit2 pinggang saya...dh ler dok blkg temankan tuan besar...dengan pinggang nak putus ngan nak muntah bau petrol semua ada...tuan besar sedap arr dari bertolak smpi lah tiba kat umah onyang dia tido jer...spjg2 4-5 jam tu dia tido...yerlah dapat seat ferrari sedaplahkan....


inilah gelagat dia....gadjet perlu ada...mainan perlu ada...tahun nie dah besar sebuk nak main ngan hulk and ironman...tido ponx berangkut...pi beraya ponx berangkut...layankan jer klu tak mengamuk2 plak....

baju raya recycle jer baju lama pki baju masa adik mydear kawin ari tu...saya ponx malas nak fikir2 buat baju lain so pki jerlha...plan nak pki tuk gbr2 lepas tu nak tukar baju lain...tp malas ler plak ngan labuci2, ngan manik 3D tu lah saya membasuh pinggan kat dapur...smpi ke mlm kul 11 lebay ponx pki baju tu juga...lantakkan...tp baju yg tahan lasak elok jer...


gbr raya tiap2 tahun port yg sama...hehe cuma bertambah sorg lai dlm family...




tahun nie beraya kat perak mmg beraya sakan sbb sblm nie tak pi raya mana2...tapi kali nie mmg beraya smpi ke tgh malam...tiap2 rumah mkn lemang ngan rendang...hamiklah lah berbabat2 lemak kembali...huhu redhkan jerlah sbb cannot resist lah sbb lemang sedap sgt, lembut and berlemak gitew... last2 kekenyangan sgt rumah last buat syarat jer cubit2 sbb tuan rumah dah hidang...


eman seronoklah kumpul duit raya...sbb dia the only one kid kan...so org bagi jerlah...dia ponx seronok gak bermain letih tak hingatlah tu....


raya kedua lepas bfast dlm kul 12 lebay kitaorg bertolak balik ke kl dah...smpi kl lebay kurang kul 4 tp sepjg2 hari tu hujan...lepak2 dulu umah fil lepas dinner baru balik BSP...esoknye lepas mendobi2 segala baru lah bertolak balik tangkak....

sambung lai lah yer lepas nie...ada sket lai gbr nak letak tp pecahkan kat 2 entry lah yer...

3 comments:

yatie said...

takpe raya je mkn lemang hahahah

juelee said...

cantek baju kak mimie.. kite pun lemak naik dah berkilo2 ni ha.. plan nak g gym time lunch hour, maklumlah dah dok opis nie... huahuaua

mimie said...

yatie - tapi raya sebulan, camner...huhu

jue - ala baju lama recycle balik jer hehe...wah bestlah ada time nak g gym...borink lah kan keja dok opis jer...

 
Design with love by Jiji for Zamimie