Friday, September 14, 2012

Mee Tarik Warisan Asli...

akhirnya tercapai juga hajat nak mkn kat sini...dok lama aim bru mendapat...mula2 dulu baca dekat blog julianamirul mcm best...so google sana google sini, bila puas hati ajak mydear tp tak pegi2 ponx...tanya ofismate yg dok kat sg besi...so minggu nie dia timbulkan semula and dia ajak lah ke sini...

dia ponx dah kompomkan tempatnye kat mana...so ke sana lah kami lunch tadi...ajak sapa2 yg lain nak g...bertujuh kami kesana...kedainya berdekatan ngan dome...kedai sempoi jer takder fancy2, takder deko...style kedai dekat china...bezanye kedainye besar sbb dia amik dua lot kedai...

style kedai dekat china kan dia tampal menu besar2 kat dinding...jenuh lah nak pilih menu sbb kita ponx tak pernah cuba naik rambang mata kami nak pilih...klu nak tgk cara pembuatan ponx boley...dia sediakan tempat buat mee tu dengan cermin kaca...saya ada amik video cara buat tp malas lah nak upload kat youtube...tgk mcm senang tp klu nak wat sdri mesti tak jadi sbb derang biasa dah kan, bertahun2 agaknye buat...


kitaorg yg menghavoc kan kedai tu...dah lah kedai jenis tak byk perabut so klu cakap bergema lebay lah...kitaorg plg reramai mana lah tak cakap kuat2nye...nasib lah pekerja kedai tu rata-ratanya cina dari china sana...tak berapa nak phm kot apa yg kitaorg ckp...sbb bdk2 nielah dok ushar mamat yg buat mee tu...muda belia lagi, rupa ponx ada...huhu

so meh lah kita tengok apa yg kitaorg mkn...price rate sepinggan atr RM6 - RM8 apa yg kitaorg mknlah...tp portion dia mak aih banyak giler...sengkak perut mkn...saya makan tak habis ponx...

.:: Toothpick Lamb - RM24.00 ::.

.:: Mustard Beef Noodle - RM7.00 ::.

.:: Beef Laman Soup - RM7.00 ::.

.:: Beef Fry Laman - RM7.00 ::.

.:: Fungus Noodle with Meat - RM8.00 ::.

.:: Braised Chicken Rice - RM7.00 ::.

.:: Chinese Ba Bao Tea - RM3.50 ::.

muka2 kekenyangan sebelum balik...mknan sedap2 jer...klu korg tengok mcm masak sos jer tapi sket rasa sos ponx takder...cumanye sapa2 yg tak tahan rempah2 tak pyh kot mkn..sbbnye mknan dia style sesuai utk tempat yg sejuk2...sbb dia cam boley memanaskan badan...sbb rata kitaorg komen badan panas, perut panas, tekak panas...hehe tapi sedaplahkan next time nak ajak plak mydear ke sana..tak rugi ponx klu cuba... :)

Alamat:

Mee Tarik Warisan Asli
A51G Jalan Tasik Utama 3
57000 Kuala Lumpur.

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie