Tuesday, September 4, 2012

Syawal 1433H - Part 2...

part 2 plak...tp jgn risau nie yg last...gbr byk bebenor mls sungguh nak pilih, nak resize and nak watermark...pilih lah sket2 utk kenangan dlm blog...sat lai kot2 gbr2 dlm folder terdelete adalah juga utk kenang2an...

1st sekali warm up ngan gbr tuan blog ngn suami...gbr nie dah cantik dah angle dia kureng lah sket...org tol snapkan tak bley lah nak complaint lelebay plakkan...huhu

sampai2 jer tangkak raya ke-3 tu kitaorg pi beraya kat segamat rumah pak itam saya yang putih...dah tak sihat dah mereka berdua...kira 1st time utk eman ngan mydear beraya ke sini....see saya kat atas tu melantak smpi dah terbongkok2 mkn...akhirnye berat kembali pada berat asal setelah raya huuu... :(

raya keempat kitaorg raya kat melaka...belah mydear....seharian smpi tgh mlm baru blk tangkak blk...mmg tahun nie beraya sakan lah kitaorg...yerlah dulu eman kecik lai, ngan rimasnye, ngan mengantuk nak tido...mengamuk jerlah kejanye...tapi dah besar2 nie senang sket ragam dah tak byk...kenap perati lebay jer...

tiap2 rumah dari perak, smpi ke tangkak, smpi ke melaka...rumah mana yg dia pegi semua boley buat geng...bkn stkt buat geng jer...dah mcm rumah sdri plak dia buat...sebuk nak naik bola yg ada telinga tu...tp tak pndi nak gayakan...nasib tak tergolek terlentang...

yg nie mydear nak bergambar ngan busu...saya tak tau pngkt makcik atau nenek...tp kiranye dia nie nanny aka pengasuh mydear masa kecik2 dulu...duduk sekali ngan derang and jaga mydear bila PIL pegi keja...kira pengasuh lah kan....setiap kali pegi rumah nekcik nie, busu lah yg dia cari dulu...

last sekali gbr dah malas nak letak gbr lain...yg nie pangkat mak sedara eman sbb dia adalah cousin mydear...tp best sbb dia panggil kitaorg abg and kakak...huhu cousin my pil kawen ngan org apa ek lupa plak mat salleh lah...duduk kat amsterdam sana tp bgslah budak nie sbb dia bley ckp 3 bahasa...ingeris, melayu and dutch...masa ngan kitaorg mmg dia ckp melayu lah...sebaya eman klu tak silap saya...

dah tu jerlah citer raya saya....malas dah nak tepek byk2...huhu lepas nie nak citer psl merdeka raya kat opis saya plak... :) cerita raya lah lagi kan...huhu

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie