Monday, September 24, 2012

Dubu Dubu Seoul Food, Midvalley...


sesekali nak filing korea apa salahnye...so klu dah suka mknan dia ponx kenalah cuba rasa...sblm nie mknan korea saya penah mkn dekat pavillion and midvalley fudcourt...dua2 ponx mkn dolsot bibimap...saya lebay suka yg dekat mid, sedap...

so kali nie cuba mkn plak dekat midvalley dekat famous amous...so setelah google 3-4 kali saya ponx pi mencuba...mknan dia cam biasalah dtg dlm set...nasi and ada 3 jenis condiment iaitu cabbage kimchi, bean sprout ngan sayur kacang buncis....asik mkn dolsot bibimap jer so kita cuba mknan lain plak...



saya mmg dari dulu2 dok aim sup kimchi (sundubu kimchi jigae) tu, panas2 mkn dlm ada tauhu lembut mmg bestlah...pernah buat kat umah tp style sayalah, takder gochujang pepper ponx letak sambal jer...rasa dah sedap dah...yg kali nie lai sedap lah original receipe tu...cuma kimchi dia kureng sketlah...klu kimchi sedap, sure bertambah berganda2 sedap kimchi jigae tau...


 ini saya yang punye...set sudubu kimchi jigae dtg sekali ngan nasi pepel ala2 cam nasi dagang...tapi tak samalah mcm nasi dagang tu...nasi dia gemuk2, lepas tu ala2 cam pulut, tp takderlah mcm pulut sgt...nmpk sketkan tp serius byk giler nasi tu...saya mkn tak abis ponx...

dlm mangkuk merah tu lah sup kimchi panas (bila ditranslate dari nama korea dia)...dtg mmg panas berasap lepas tu dia pecahkan telur mentah dlm tu...so terpulang pada kita nak kacau bg hancur atau nak biar dia cam tu..saya suka mkn half cooked so mmg sedaplah...tp warning panas sup tu...saya dengar tak sabar2 terus hirup...amik ko dekat seminggu lidah melecur rasakan hilang kejap deria rasa yg depan tu huhu...


yg nie member saya order...dia amik set korean fried chicken...sama mcm saya nasi and condiment tu plus sup seaweed...nyum2 sedap...ayam dia mmg pki bhgn wing jer, tapi agak manis sket sbb dia letak madu...klu dapat pedas lai lagi sedap sehingga menjilat chopstick...huhu

kat sini dia bagi satu sudu sup and chopstick...saya yg boleh guna ponx terkial2 guna chopstick nie sbb jenis besi...berat dan nipis so agak susah nak handle...last2 chopstick guna utk mkn kimchi jer...nasi and sup mkn pki sudu jerlah...bila mkn guna susu sup pjg mmg dah rasa cam org korea dah...member saya kesian sbb dia kena mkn ayam, last2 guna jari jemari jer huhu...

so ini terpulang pada individu, bg saya okelah bley lai nak mkn...cuma saya komen tang kimchi tu kena lai sedap...selalu saya mkn cam rangup2, masam2 masin2 sket...tp yg nie cam manis so kurenglah...harga kitaorg mkn berdua ari tu ngan air lebay kurang RM40 lebay....lupa plak saya sbb ada org byrkan huhu....

DUBU-DUBU SEOUL FOOD
LG-048 Lower Ground Floor,
Mid Valley Megamall,
Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur
Tel: 03-22878980

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie