Monday, September 10, 2012

Sakit Gigi Ku Keranamu...

hai semua...rindu ker ngan saya sbb jumaat ari tu tak update blog...mmg sgt2 nak pi opis sbb konon2 dah janji ngan opismate nak mkn korean food lunch hour...tapi semlman tak bley tido sakit gigi...



actually bkn gigi yg sakit tapi gusi yg sakit...khamis tu baru jer balik servis gigi...dpt berita baik next month dah bley bukak dah braces ku...huhu tp elok blk jer dari klinik mcm berdenyut sket2...lepas tu pi berbuka kat aunty aini's order msk lemak daging salai, aym kg grg and kangkung...almaklumlah kangkung liat tp poya2 juga nak mkn...liat ponx kunyah jerlah takkan nak telan jer...

dlam kul 2 pagi dah start terjaga sbb berdenyut sket2...tp yg jadi harunye 3 kali masa tertido tu terketap gigi, mcm terhentak...bertambah2 lah denyut terlebay2...last2 dah subuh baru dpt tido...lupa plak nak mkn ubat tahan sakit...last2 cuti sakit jerlah...dok umah jer...eman ponx mydear atr and amik...mydear plak sblm pi keja pesan suh pi farmasi beli ubat tahan sakit...mls punye pasal rajinkan lah selongkar bekas ubat...jmpa ubat tahan sakit, tah bila punye and tuk sakit apa, so bantailah juga mkn...alhamdulilah lega...tp kunyah tak bley lai...so mkn bubur jerlah...dua kali mkn ubat tahan sakit by the time mlm dah bley mkn kfc, tp still tak bley kunyah2 sgt...

tp seronok sgt tak sabar nak tgu bln depan sbb braces dah nak bukak...sblm tu ponx saya mengadu kat doc sbb gusi saya sejak2 nie selalu sakit, lepas tu kerap gak berdarah gusi masa gosok...owh terus doc ckp mmg dah wajib bukalah sbb dah kena infection...ayok doc begitu plak...yerlah dah 2 thn 3 bln pki tak buka2 kan...

tapi yg plg stress dengar wpun dalam kegembiraan adalah bakal melayang RM550...huhu dah nak buka kenalah bayar habis...ari tu dah melayang RM270 gara2 bateri si tenggiling dah kong...lepas tu baru lepas raya plak tu...terpaksalah guna dana cuti2 malaysia....so takderlah aktivit soping menyoping holiday nnti...sobsobsob

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie