Thursday, September 20, 2012

Susu Panas....


percaya tak budak nie demand nak minum susu panas...grrr .selalu klu nak tido mydear akan melayan dia...buatkan susu, cuci muka, bsh kaki...sbb saya selalu dah tido dulu waktu mcm tue...hehe citer dua malam lepas mydear demam, so dia dah berkelubung selimut tido...so sayalah yg kena layan mamat nie sblm tido...sblm masuk tido lepas dah fresh upkan dia, dia minta susu...saya sengaja buat lebay sbb nnti time nak tido smbglah minum lai klu tak habis..

so mlm tu dia sbnrnye blm nak tido lai, tp saya dag mengantuk...mydear plak dah tido takder sapa nak melayan dia...so mcm2 lah dia merapu nak...nak wash hand lah, nak air kosom dlm botol, nak air kosom dlm cawan semua dah...last2 saya marahlah suh dia tido sbb saya dah ngantuk sangat2...tetiba dia ckp 'mama nak air panas'...pastu saya tanya eman nak air kosom ker...pastu dia jwb bkn, nak susu...saya bglah botol yg ada balance susu lai...dia jwb 'nak susu panas'...terkedu kejap saya dengar...tergelak jerlah sorg2 tgh2 mlm tu...

lepas tu sejak dua menjak nie dlm kul 3-4 pagi dia akan terbangun and ckp 'mama nak nasi'...bley nak nasi pagi2 buta...2-3 kali saya tanya betul ke eman nak nasi...sajer tu dlm ngantuk2 saya melayan jer eman tu...huhu terus dia ckp bkn, nak susu...klu betulah mau nasi harulah...hehe

3 comments:

Izzan Yong Rosdin said...

Anak izan pon sama, lps pandai cakap semua demand..

mimie said...

bila anak tak ckp lai kita dah risau, bila dh bley ckp mcm2 demandnye kan izan...hehe

juelee said...

wah kak mimi canteknye car eman.. rayyan msti suka ni.. akak beli kat ne ni?

 
Design with love by Jiji for Zamimie