Wednesday, September 19, 2012

Jamuan Hi-Tea...

konon lah nak beromputih bagai hi-tea ler...sajer lah kan sbb saya ngan adik saya duk satu kawasan...so hari yg sama dia nak wat open house n kenduri masuk rumah time lunch...so dah alang2 tu saya ponx ajaklah sedara mara rapat terus kerumah...

mknan ponx takderlah berat2 sangat...sesuailah untuk jamuan minum petang...lepas tu lepak2 borak2 punye mknan...tak payah nak leceh2 and susah2 cuci tangan...kat bawah nie jerlah mknan yg ada...bgn pagi2 lepas subuh saya dah siapkn barang2...apa yg perlu dipotong saya potong, yg perlu defrost dah kuarkan awal2...so tghari tu lepak2 umah adik saya smpi kul 3 baru saya blk umah...derang dh sebuk2 halau balik suh masak...hehe

saya grg karipap and nugget...satay tu order jer...

bihun grg saya lah yg menggoreng and lasagna by my bro and sil...1st time bljr buat...senang giler...selalu dok browse resepi jer...so yg nie abg saya ajar live mcm pi kelas...so bley lah buat lepas2 nie...cuma bahan yg digunakan agak mahal...itu jerlah kekangan dia...

semangat mydear dengar pakcik saya borak...pakcik saya citer psl salahsilah keluarga ayah saya...dia skrg tgh wat family tree utk keluarga haji jaib...

yg nie kakak, abg and kakak ipar saya...seronok derang borak sambil mkn tembikai tabur asam jambu...tabur banyak2 atas tembikai sejuk mmg heaven lah...kena plak asam jambu yg sedap...cicahlah tebal2...nyum

geng2 oldskool hehe....mak ayah saya and pak cik makcik saya...biasalah citer org2 tua apa lah citernye huhu...geng2 lelaki borak belah yard tepi...masing2 ada port sendiri...budak2 main kat atas lah...nak telengkup ke nak terbalik ker tak kisah, janji dia tak kacau org2 tua kat bawah nak mkn and borak...klu korang lapar korang turun lah mkn...

ini anak sepupu saya, mulut becok nie...seronok melayan borak sbb dia dah pndi borak...rajin plak tu...gbr nie mydear ada snap dia tgh main...lepas tu ada byk2 lai gbr...mydear ckp dia lepas main terus mengemas...kira mcm kemas smpi takder dah permainan tabur2 tu...eman plak kena bersuruh baru dia nak buat...tapi kdg2 jenuhlah bersuruh tak maunye.... T__T

lepak dlm dua jam mcm tu terus lah derang gerak balik...adik saya jer yg dtg lepas magrib sbb umah dia tak putus2 org dtg...hehe tu ponx lepak kejap jer sbb lepas tu ada kwn dia dah col ckp nak dtg umah...

yg nie anak kakak saya yg ke-3 bam2 kan...esoknye plak ke rumah kakak saya utk celebrate besday dia...senyap jer...klu dapat mknan lai lah sunyi sepi sbb menghayati mknan katanye huhu...

diakhiri ngan gbr anak tuan rumah...dulu masa beli cars nie dia tak pndi main...masa nie derang dtg ramai2 kuarkan semua permainan and main2 baru lah dia ponx tau cara nak handle keta control nie...tu yg eksited mcm dpt permainan baru...smpi pki selipar ponx sebelah lain...huhu

dah tu jer citer penghujung syawal...tp lepas nie entry akan citer makan, makanan dan makan juga...saya takder wat open house ponx...selalu saya akan panggil kawan2 datg berkumpulan...mcm kawan mydear, kawan2 saya, sedara mara...tapi buat hari2 yg berlainan lah...panggil ponx tak ramai yg rapat2 jer...sbb thn lepas dah buat so thn nie takderlah kita panggil kawan2 dtg...tapi klu ada yg ckp nak dtg kita alu2kan jer....tapi raya ponx dah habis, tgu raya tahun depan lah yer...huhu :)

2 comments:

juelee said...

canteknye umah kak mimie... hehe tahun lepas bt makan2 saya tak dapat dtg.. ada jemputan lain x silap, x sempat nak ke sana.

mimie said...

tulah sapa suh tak dtg tahun lepas...klu dtg bley rasa red velvet akak...
ala jue rumah biasa jer... :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie