Thursday, September 11, 2008

Today I Write about Berbuka...

bila pi blog hopping jer mesti derang letak gbr mknan derang berbuka..so me rasa nak letak gak lah gbr mknan berbuka kitaorg..hehe tp start dr puasa ke 9 jelah yer..dah terlmbt.. :P pas nie mesti my dear pelik dok tengok me amik gbr mknan...hehe hobi bru.. bleh? :)

Ramadhan Hari ke-9

inilah mknan berbuka hari ke-9..beli lah tp..hehe
nasi ayam tu my dear punye..bubur plak me punye..klu nak tau bubur tu byk giler..mgkuk tu besar tu nmpk jer kecik nak sama besar dah ngan dinning plate tu..pas tu penuh..mmg kenyang giler..i loike bubur...utk puasa kali nie dah 3 kali mkn bubur ngan sup..next time nak wat sdri since kitaorg ada dpt slow cooker ari 2 so senang....kitaorg berbuka simple jer tak beli byk2 ponx sbb tkut membazir..cukuplah ngan 2 jenis side dish or desert..
minuman bebuka utk hari itu green apple juice..me punye ada additional asam boi..nmpk tak yg terapung tu..nak wat ala2 secret recipe tp tak berapa jd sgt sbb asam boi tu tak msam sgt..

Ramadhan Hari ke-10

ini pulak mknan berbuka smlm...there i told u mmg ada dua jer side dish kan..mesti yg savoury no yg manis2 me not like...hehe tp kdg2 beli gak kuih manis sesekali jerlah...
so smlm kitaorg mkn nasi n me beli lauk sbb my dear nak mkn kfc ngan nasi..dia suka sgtlah kfc yg bru tu..me not like sbb rase mcm mkn mr. potato perisa tomato..keh keh tak bleh blah kan..

okelah enough tuk mknan berbuka...kang ada org terliur plak me yg susah...hehe

2 comments:

Winda said...

sedaplah..meleleh air liur ai...

mieoney said...

hehe cover sket air liur tu..:)

 
Design with love by Jiji for Zamimie