Monday, September 15, 2008

Today I Write about Saturday...

oke kali nie me nak citer plak my activities on Saturday..biasalh weekend nie benda pertama laundry, kemas rumah, mop lantai...bla bla bla..yerlah menda biasa yg org lain buat time cuti..takderlah tido jer..well me kan isteri mithali...bleh? :P

so atr lainnye me buat kek batik utk dibwa ke rumah my PIL...hari sabtu ari tu me berbuka kat sana..so takkan nak dtg tgn kosong instead of beli coklat as buah tgn tuk adik2 me ponx wat desert lah utk mereka...

pic dah siap takder gbr yg belum jerlah letak...hehe

lepas dah settle semua tu me dicide utk mengerjakan bunge nie..nak pindahkan jd dua pasu..dan juga pokok kaktus yg mcm nak mati tu..ganti blk tanah dia hope bleh lah idup blk..
tak tau apa motip amik gbr nie...saje2 je hehe..

so utk berbuka byk tul mknan yg my MIL msk..and kuih ponx byk dia dibeli...
  1. nasi putih
  2. ketam msk lemak
  3. ikan grg
  4. ayam grg
  5. ikan bilis grg ngan cili padi - my feveret nie
  6. sayur sawi grg
  7. karipap sadin
  8. roti grg
  9. murtabak
  10. talam ijau (tak tau exact name)
  11. talam coklat (tak tau exact name)
  12. kek batik (me buat :) )
  13. air cendol
  14. air teh
  15. kurma
bykkan mknan smpi 15 jenis..smpi sendat perut kitaorg mkn..tp yg paling best ikan bilis tu..fuhh meleh air idung mkn wpun pedas.. gbr takderlah me nak snap..malu tu kang apa plak derang kata..hehe

after berbuka n lepak2 my dear decide to ikea..erm ini sbb nak cri wall shelf box kat macy..before this cri kat macy serdang dah abis kat sini ponx takder gak..punahlah harapan bergaya dihari raya..hehe sbb dia kata brg mgkn smpi dlm 2-3 bln lgi...bulan yer, bkn hari atau minggu..takeperlah abg kita pki tuk raya thn depan.. :D after that he grab some stuff for his room..

my dear tgh pilih brg
inilah brg yg dibeli.. kita tunggu ye entry utk bilik nie..

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie