Tuesday, September 2, 2008

TOday I Write about Hanimun...

Wehooo uols...
hari nie nak citer psl trip hanimun kitaorg ke pulau redang..akhirnya gi gak kitaorg hanimun stlh 2 bln kawen..mcm dah basi plak kan...kuikui lantaklah labu janji gi bercuti ala-ala cuti2 malaysia..

kitaorg gerak dr BSP 22/8/08 jam 4.00 pagi..awal giler tuh mata ponx ala2 sepet gitu masa bertolak..yerlah kitaorg tak penah gi KT so dgn nak drivenye lagi...itu yg gerak awal2 tu..
jln okelah spjg jln tak jem..yerlah pagi2 buta kan sapa plak yg nak bgn awal.. yg ada ponx cuma lori ngan bus yg byk...kitaorg stop smyg subuh kat R&R Temerloh lepas tu konon2 mcm nak bfast tp takder org bukak kedai lai...lai ponx klu bfast awal kang nak 'ber' kang susah plak..dah lah hiway ke kuantan tu tak byk tempat stop mcm mengahala utara n selatan..

so my dear bg suggestion tuk kitaorg mkn kat kg2 bila dah msk jln biasa nnti..spjg jln tu berkabus jer mcm horrow plak rasenye sbb 2-3 hari lepas kitaorg bru tgk citer The Fog kat Star Movie...ngeh2 poyos penakut tul...
end up kitaorg smpi btl2 kat KT dlm around 11 mcm tu..apa2 ponx cri parking dulu..so dpt parking kat jeti tu Jabatan Taman Laut yg punye..dah deal ngan pakcik guard tu suh spare parking tuk kitaorg..yelah nak tgu feri kul 3 lmbt lai haruslah pi jejln dulu..

smbil tgu my dear pi smyg jumaat me pegilah jln2 kat psr payang..tp seriously i dont like this place..panas + ada bau yg tidak menyenangkan + crowded giler + byk sgt kedai smpi rmbg mata (itu yg sbnrnye ngeh ngeh)..bila dah byk2 kedai tu me mmg dah tak bleh memilih dah..dah le sye nie mmg tak pndi memilih bju batik..tp sajor jer sebey2 harga blm nak beli lai kan isnin nnti bru soping..

oke dlm kul 3 mcm tu kitorg ponx naik feri ke pulau redang amik masa dlm 1 jam 30 minit...bila dah smpi tu plak kena naik bus berjaya sbb kitaorg stay at Berjaya Beach Resort Redang. so far view dr jeti KT ke Pulau Redang sgtlah cntik..ada snap a few picas.. i will put it on the end of this entry...

so taknak lah cerita detail sgt sket2 jer...kitaorg di sana 4 hari 3 mlm..so far the places is great..dgn view yg sgt cntik ye...kitaorg hari2 mndi laut smpi sun burn gile2..hehe so far mknan jer yg mahal sket..yerlah takkan nak mkn kat hotel hari2 boleh papa kedana wei..hehe

okelah tak nak citer byk2 sbb takder mood nak fikir ayat-ayat cinta...kui2 so enjoy picas ye..

Selamat Datang.. (model berjaya resort kuikui..)

snorkeling - ikan di sini kelaparan dan mengigit.. so me bg mkn tuna ngan roti...kuikui
otw nak pi snorkling..tgk air dia je dah teruja..biru weii

try to be creative hehehe...

lihatlah si ketam..bergambar dgnye..air jernih mcm dlm aquarium

these are the place Berjaya Beach Resort..


pemandangan tanpa model..huhu :p

okelah dah tak larat nak letak gbr..byk sgt le...okelah nie sket2 bg bakar skt semangat..hehe enjoice the picas of me on cuti-cuti malaysia..

--end--

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie