Thursday, September 4, 2008

TOday I Write...

hari nie dah 4 hari berpuasa..cepat sungguh masa berlalu tak sabar nak tgu weekend nie..nak qada tido..huhu yerlah hari2 bgn kul 5 pas tu tak tido dah bersiap utk gi keja plak kan..haruslah cpt2 siap klu my dear pi keja site kenalah naik ktm..so kena kejar ktm kul 6.11..klu tak tak smpt plak nak msk keja kul 7.30...btw utk bln ramdhan nie dah tukar waktu keja 7.30-4.30 utk bln nie jerlah since my dear ponx time keja tuk bln puasa dah betukar ke 8.00-4.30..klu dia msk opis bleh lah lengah2 sket bersiap..tp tetap jugak lmbt smpi opis..keh keh..bad record lah bln nie.. dah 2 kali merah...huhu

oke tuk smlm kitaorg berbuka beli je mknan kat psr ramdhan tak sempat nak msk..yelah smpi umah dah kul 6 gituw kan so kita wat2 mcm tak sempat jerlah...ngeh ngeh oh fyi me do masak lah kat rumah.. tp utk sahur jer kui kui..msk nasi n grg jerlah ayam ke telur ke panaskan lauk berbbuka ke..sbb my dear nie nak lauk simple jer tuk sahur tp yg penting mkn nasi eh..yg lain2 tak mo..tp for me klu dah ke psr ramdhan tu haruslah pusing byk2 kali sbb tak tau nak mkn apa..so end up i nkn moi sup (bubur+sup) jer ala2 diet gitu..hehe
tuk berbuka smlm kitaorg mkn:
Nasi beryani - my dear
Moi sup - me
murtabak
cucur udang - berminyak giler smpi tak leh mkn rasanye
cendawan grg tepun - feveret nie sedap nyum2

oke for yesterday i make orange juice wit our new juicer (hadiah kawin ada 2 hehe)..1st time nak guna nie..n hasilnye sgtlah sedap yer sbb buh 5 biji oren tuk 2 gelas kui kui..tp a lil bit sweet lah sbb pose kan so tak leh nak agak air gulenya..tp sgtlah puas hatikan..

inilah mesin juicernye


buah oren yg akan dikorbankan..buruk sket kupasan sbb tak pndi kupas..huhu

setelah selamat dikorbankan..nmpk tak pekat tu air dia...blh meleleh air liur ngehngeh... me cuma tmbh air gula n air msk sket jer..

inilah hasilnye sblm diletak ais tp tgn mengeletar plak..gamaknye dah tak sabar nak minum..
gbr slps letak ais takder plak sbb tergesa2 nak mndi...5 minit lai nak buka kakedahnye bru nak mndi kan..kuikui so for today plan nak wat air tembikai plak.. :p

oke itu jer entry kli ini..enjoice
---end---



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie