Thursday, May 6, 2010

I'm Back....

I'm back from a long silent...huhu bkn pergi bercuti lama yer kawan2..tp anaknda ku sakit...huhu eman kena ulser kat mulut...sian dia merengek jer nak pi keja ponx tak smpi hati...doc ckp mgkn sbb cuaca skrg yg panas and nursery dia ponx mmg agak panas sbb takder pokok sekeliling...lai satu sbb dia kurang minum air kosong asik susu jer...


act it started masa kitaorg kat PD lai.. masa tu dh tgh mlm n kitaorg dh tido tetiba dia nangis and mcm rengek2...tepuk2 tido blk pas tu kejap tu bgn blk...bg susu tak mau minum sket jer..rasa bdn panas cek suhu tak derlah panas sgt dlm area 37.5 jer...bg ubat demam semua dia tido blk wpun rengek2 dh kurang...sblm tido tu saya notice yg kat gum dia cm ada merah..tanya kat mydear kot ada terhantuk ker apa...mydear ckp maybe terantuk kat muka dia masa derang main2 ptg tu...

esok pagi masa bgn dia oke jer cuma still tak nak menyusu sgt lah...minum sket2 jer nak abiskan 5oz tu hazab tul...blk bilik dr bfast dia tido kejap and pas tu kitaorg bwk turun mandi swiming pool..pas tu tgk oke lai...bila dh check out blk umah smpi umah dia dh start meragam bdn tak panas ponx...susu mmg sgt2 kurang air kosong ponx tak nak...

last2 mlm tu mmg lah asik terjaga and merengek jer badan panas gak smpi 38...stp sejam dia akan bgn merengek smpi kitaorg ponx dh tak cukup tido...last2 pagi isnin tu saya tak pi keja ponx jaga dia...tp eman asik tido jerlah..bila bgn merengek and nangis...pas tu tido blk..risau gak sbb demam dh takder...rasa gak gum dia kot2 nak tumbuh gigi...tgk dr simptom2 mmg ada dh..tp dok rasa gum dia takder plak rasa keras2...putih2 tanda gigi tumbuh ponx takder...

last2 ptg tu bwk dia pi klinik sbb takut lah kot2 sakit tekak ker apa nak suh lah doc cek....rupa2nye dia kena ulser...patutlah masa saya cuba nak tgk gum dia yg atas tu dia menangis bg nak rak sbb saya tertarik bhgn bibir yg atas tu cam meregangkan lah...

so far smpi hri nie nmpk cam dh elok sket tp still lai risau sbbnye dia tak nak minum susu ponx..buat susu smpi 6oz minum dlm 1 atau 2oz jer.. klu nak bg minum tu kena pujuk and paksa baru minum tp tu ponx sket jer...risau gak klu2 kat tekak dia ada ulser...dh lah air kosong tak nak minum..nak kena pujuk and main2 ngan dia bru dia minum..sib makan dia nak, byk plak tu mkn... klu tak kesian plak dia lapar...



hari nie ponx saya atr jugak kat nursery sbb dh lama sgt saya cuti smpi 3 harikan...so for the very 1st time bekalkan lah jugak bubur kat nursery at least klu tak minum susu dia mkn utk cover perut kosong...harap2 eman cepatlah sembuh yer syg....mama sayang eman... =)

~~end~~

2 comments:

purple_lav said...

ooo sian eman pttle dh lama tak nmpk eman...eman makan ubat ek. pastu dgr ckp mama tau..klu mama suh minum susu, minum yerk..nnt lapar

mieoney said...

baiklah untie mama alesya..pst kim salam alesya yg bambam ek..hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie